Brīvdienas Nicā: sākums

Brīvdienas Nicā: sākums

Mūsu ģimenē Toms ir tas, kurš vairākas reizes gadā dodas komandējumos ārpus Latvijas. Jau kādu laiku domājām, ka beidzot jāsarīko kāds “komandējums” arī man. Draudzene pasvieda ideju doties kopā uz Nicu, pilsētu Franču Rivjērā, un ilgi nedomājot es piekritu, jo sen jau biju vēlējusies turp aizbraukt. Un patiesībā jau Francija vienmēr liekas labs galamērķis, jo zini, ka vismaz ēdiens tur būs labs!

Lai gan es neesmu no tām mammām, kurai ir viegli atstāt savu bērnu, kur nu vēl uz 3,5 diennaktīm, bet šoreiz es tomēr izlēmu to darīt, jo Everts ir pietiekami paaudzies, lai pāris dienas labi justos kopā ar tēti (un citiem palīgiem;)). Un vispār jau mammām arī kādreiz vajag kārtīgi atpūsties un tā pa īstam es to kopš grūtniecības laika vēl nebiju darījusi, tādēļ šoreiz tiešām arī jutos to pelnījusi.

11. aprīļa pēcpusdienā ar labākajām domām un sajūtām devāmies ceļā uz saulaino Nicu. Lidojums bija lielisks un pārsteigumiem bagāts (tie, kas seko man “instagram” nojauš, ko es domāju ar  vārdu pārsteigums – kaut kas neticams! :)). Neslēpšu, ka ceļojot uz Franciju ir grēks lidmašīnā neiemalkot arī glāzi šampanieša (vai divas…). Šampanietis, protams, bija labs sabiedrotais arī pārējo ceļojuma laiku, jo tā cenas un garšu attiecība Francijā ir unikāla – labākajā nozīmē… Pēc tam kādu laiku to iegādāties Rīgā roka necelsies..

Nicā ielidojām vēlā sestdienas vakarā, tā pārsteidza ar silto pavasara gaisu, skaistajiem parkiem un strūklakām. Pārgurušas steidzām paēst vakariņas un daudz nedomājot iegājām teju pirmajā restorānā uz vienas no vecpilsētas ieliņām. Lai gan tas, iespējams, ir diez gan tūristīgs restorāns, interjers bija pievilcīgs, apkalpošana – perfekta un pēc garā ceļa baudītā klasika – franču sīpolzupa un foie gras šķita tik dievīgi garšīgi… Ar garšīgām vakariņām un glāzi vīna arī pirmais vakars bija beidzies.

IMG_9964 copy

1bilde copy

IMG_0016 copy

IMG_0009 copyIMG_9973 copy

Par to, ko un kā Nicā darījām turpmākās dienas, kur aizbraukt un ko apmeklēt, varēsi izlasīt nākamajā rakstā (kas jau top!).

Īsumā:

  • Uz Nicu lidojām ar “airBaltic”. Lidojums ilgst 3h.
  • No Nicas lidostas līdz centram var aizbraukt ar 98. autobusu, kas pietur pie lidostas termināla ieejas. Līdz centram var aizbaukt apmēram 20 minūtēs. Biļetes cena 6 eur un to var iegādāties pie šofera.
  •  No Nicas lidsotas var aizbraukt arī uz Monako, Kannām, Antibes u.c. tuvākās apkaimes pilsētām.

4 komentāru

  1. Viss ir ļoti skaisti,bet lasot šādus blugus,interesē cenas-cik viss izmaksā.

    Atbildēt
    • Cenas noteikti būs pie citiem rakstiem par šo pašu ceļojumu. Par lidmašīnas biļetēm – tās jau visu laiku mainās. Es izmantoju iespēju lidot ar draudzeni, kas strādā “AirBaltic” un līdz ar to mums bija lētākas biļetes!

      Atbildēt
      • ok,paldies.Skatos nākamajos rakstos,jau viss pa smuko-cenas ir klāt :)
        Paldies,gaidu nākamos iespaidus.

        Atbildēt
        • Pēdējā rakstā būs vispār par cenām un vietām kopumā – kopsavilkums ;)

          Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Brīvdienas Nicā: tirgus | Viens + Viens - […] – kopsavilkums par palikšanu Nicā un cenām. Iepriekšējās dienas aprakstītas šeit: http://viensplusviens.lv/2015/04/brivdienas-nica-sakums/ http://viensplusviens.lv/2015/04/brivdienas-nica-eze-ciemats-un-austeres/ […]
  2. Brīvdienas Nicā: kopsavilkums | Viens + Viens - […] Nicas ceļojuma raksti: Brīvdienas Nicā: sākums Brīvdienas Nicā: Eze ciemats un austeres Brīvdienas Nicā: Monako Brīvdienas Nicā: […]
  3. Pirmā nakts…bez bērna | Viens + Viens - […] laiks, uz kādu esmu atstājusi Evertu ir 3 diennaktis, kad ar draudzeni devos ceļojumā uz Nicu – tolaik Evertam bija…

Komentē