Brīvdienas Nicā: kopsavilkums

Brīvdienas Nicā: kopsavilkums

Kā vienmēr – pēdējais ceļojuma raksts jāgaida visilgāk, jo tas prasa apdomāt vēlreiz visu pēc kārtas un izdarīt secinājumus :). Bet te nu beidzot tas ir!

Vispirms, par nokļūšanu. Uz Nicu ar tiešo reisu var aizlidot ar mūsu pašu aviokompāniju “airBaltic”. Man paveicās, ka draudzene strādā “airBaltic” un līdz ar to, aizlidojām par ļoti izdevīgu summu. Palikām viesnīcā Nicas centrā, minūtes gājienā no galvenās promenādes – manupārt, ideāla atrašanās vieta. Nakšņojām “Hotel Quality Flore Nice Promenade” – neka īpašs, bet sūdzēties arī nevaram! Turklāt ar atlaidi par 3 naktīm viesnīcā samaksājām 300 EUR.

Ja brauc kopā ar ģimeni, manuprāt, ir ideāli palikt kādā mājā Eze pludmalē (netālu no Nicas un viegli sasniedzama ar sabiedrisko transportu). No rīta aizbraukt uz Nicas tirgu, sapirkties gardumus un pēc tam mājās tos pagatavot un baudīt neviena netraucēti, laiskojoties pie baseina Nicas siltajā saulē. Tieši tāds arī ir mūsu ģimenes plāns – nākamreiz braukt visiem kopā. Vietas, kur palikt,  var sameklēt booking.com vai airbnb.com. Palikt villā ar baseinu, protams, būs dārgāk kā viesnīcā, taču tā būs pavisam cita pieredze.

Parasti, plānojot ceļojumum ir interese par vispērājo cenu līmeni vietā, uz kurieni paredzēts doties. Nica nešķita ne dārga, ne lēta. Vidēja līmeņa restorānos pamatēdieni maksāja 12 EUR vai vairāk. Uzkodas un deserti – ap 8 EUR. Protams, visi franču labumi – šampanietis, vīni, pastētes, bija lētāki (un labāki), kā Latvijā nopērkamie. Tā kā franču delikatešu cienītājiem te būtu paradīze ne tikai kvalitātes, bet arī cenu ziņā. Sabiedriskā transporta cenas arī šķita ok – nu ne dārgāk kā Rīgā :). Tā kā kopumā var teikt, ka maciņam atbraucot uz Franču Rivjēru šoks nebūs. Bet viss, protams, atgarīgs no ceļotāja vēlmēm.

Nobeigumā dažas vietas, par kurām nerakstīju, bet iesaku:

“Gelateria Meraviglia” – vegānu, bezglutēna un bio saldējumi. 19 Rue Massena
LAC šokolādes veikaliņš – 18 Rue Barla
Librairie Massena – milzīgs grāmatu veikals.
Ak.. un kafejnīca ar bio kafiju, kuru es ar google.com palīdzību vairs nevaru atrast :(. Atradās netālu no H&M veikala (31 Avenue Notre Dame), pretājā ielas pusē, blakus tramvaja sliedēm.

IMG_4352  IMG_4358  IMG_4355

Pārējie Nicas ceļojuma raksti:
Brīvdienas Nicā: sākums
Brīvdienas Nicā: Eze ciemats un austeres
Brīvdienas Nicā: Monako
Brīvdienas Nicā: tirgus

 

Komentē