Brīvdienu vafeles

Brīvdienu vafeles

Vafeles man asociējas ar laiskiem brīvidienu rītiem, kad varam kopīgi apsēsties pie galda, un baudīt tās visdažādākajās variācijās. Lūk, divas vafeļu receptes, kuras atzītas par labākajām mūsu mājās :).

Klasiskās vafeles – saldas un sāļas

Džeimijs Olivers sola, ka šādas vafeles var cept arī uz grilpannas.

2 olas
300 ml piens
250 g kviešu milti
2 tējkarotes cepamais pulveris
100 g izkausēta sviesta
šķipsniņa sāls

interesantākai garšai:
šķipsniņa timiāns
1 ēdamkarote ķimenes vai kumīns – veselas vai maltas

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Olas sakuļ ar pienu un sviestu. Miltus pamazām iesijā šķidrajā masā. Mīklai var pievienot arī 2 ēdamkarotes bezpiedevu vai grieķu jogurta – tad vafeles izdodas vēl mīkstākas. No puses no mīklas var izcept klasiskās vafeles un pasniegt ar saldiem pildījumiem – bezpiedevu jogurtu, kas sajaukts ar saldāku vai nesaldu ievārījumu (es Evertam pasniedzu ar “Allos” melleņu ievārījumu bez cukura, pati ēdu ar “i love eco” jāņogu džemu).
Pēc tam, kad puse mīklas izcepta, tai var pievienot timiānu un ķimenes (vai arī citas garšvielas pēc gaumes). Man ļoti patika šāda vafeļu variācija – pasniedz ar olu kulteni, bez čaumalas vārītu olu vai pat gaļu! Lieliski garšoja ar bezpiedevu jogurtu, kas sajaukts ar pikantām sinepēm un kūpinātu lauku vistiņu. Variācijas ir bezgalīgas!

Processed with VSCOcam with f2 preset     Processed with VSCOcam with c1 preset      image3(2)

Saldās vafeles ar kokosriekstu – rīsu pienu

Mīklu gatavo tieši tā pat, kā klasiskajām vafelēm, bet piena vietā izmanto kādu citu piena alternatīvu. Es mēģināju ar kokosriekstu – rīsu pienu. Vafeles izdevās maigi saldenas (bet ne par saldu) ar patīkamu kokosriekstu garšu. Pasniedzu ar ievārījumu un banāniem. Ideāli garšotu ar kokosriekstu mannu vai kokosriekstu skaidiņām.

 

Labu apetīti un saulainas brīvdienas!

 

 

6 komentāri

  1. Avatar

    Ja nav noslēpums, kur šādu vafeļu pannu var iegādāties?
    Paldies.

    Atbildēt
  2. Avatar

    Taisīju vafeles pēc šīs receptes, bet nezinu kādēļ nesanāca – vispār neuzpūtās pannā! Tikai viena pusīte bija ar restīti (apakšējā)! 🤷‍♀️ Kā Tev šķiet, Laura, ko es izdarīju ne tā?

    Atbildēt
    • Laura

      Hmm…miltus ar cepamo pulveri atsevišķi sajauci pirms pievienoji pārējās sastāvdaļas?
      Neko citu nevaru iedomāties..

      Atbildēt
      • Avatar

        Jā, sajaucu atsevišķi, bet… Lai arī pievienoju mīkstu sviestu, viņš bija tāds kunkuļains un nevarēja īsti izkult kunkuļus ārā (kad jaucu kopā olu, pienu un sviestu). Kad piejaucu miltus, tad it kā masa beigās bija viendabīga, un tomēr nesanāca. Ļoti garšo tās sāļās vafeles, bet veikalos esošais maisījums ir jau ar cukuru… Vai Tu sviestu jauc klāt pilnīgi šķidru? Vai mīkstu? Varbūt siltu pienu vajag (man bija auksts)?

        Atbildēt
        • Laura

          Visus produktus vēlams paturēt istabas temperatūrā pirms gatavošanas. Lai nav auksti. Sviestu es izkausēju!

          Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Everta ēdienkarte nedēļai: augusts | Viens + Viens - […] – vafeles ar ogām (recepti meklē šeit) Pusdienas – aukstā gurķu zupa (gurķus sabendē, pievieno grieķu jogurtu un garšvielas)…
  2. Brokastu idejas bērniem | Viens + Viens - […] Vafeles īsti nav ātrs brokastu ēdiens, bet labs variants brīvdienām gan. Vafeles arī neizklausās dikti veselīgi, bet tās vienmēr…

Komentē