Everta ēdienkarte nedēļai: jūnijs

Everta ēdienkarte nedēļai: jūnijs

Jūnijs pagājis neticami strauji! Laikam tāpēc, ka 9 dienas pavadījām Turcijā, bet pirms un pēc ceļojuma centāmies pabeigt iekrātos darbus. Tomer jūnijs pavisam noteikti ir bijis garšīgs mēnesis. Nu tad beidzot tirgus ir pilns ar zaļajiem zirnīšiem, spinātiem, zemenēm utt. Patīkams svaigums visapkārt! Varēja gan būt siltāks, bet nekas, visam savs laiks.

Mēs siltumu baudījām Turcijā, kur Everts ēda ļoti dažādu pārtiku – gan tā saucamo “streetfood”, gan mājās pagatavotas maltītes no vietējiem turku produktiem. Receptes ēdieniem, kas atzīmēti ar *  – raksta apakšā.

Pirmdiena

Processed with VSCOcam with c1 preset

Brokastis –  olu kultenis ar papriku un tomātiem*
Uzkoda – melone
Pusdienas – pasta ar svaigu tomātu mērci
Launags – pašu gatavots zemeņu – banānu saldējums
Vakariņas –kartupeļu gratin, burrata ar ķirštomātiem un balzamiko

Otrdiena

image2-18

Brokastis – auzu pārslu putra ar ķiršiem
Uzkoda – meža zemenes
Pusdienas – kukurūzas plācenīši, avokado*
Launags – spinātu, gurķu un paniņu kokteilis*
Vakariņas – liellopa un cūkas maltās gaļas “čilli” (bērnam ne – ass)*

Trešdiena

Processed with VSCOcam with f2 preset

Brokastis – “french toast” ar zemesriekstu sviestu un zemenēm*
Uzkoda – melone
Pusdienas – grilēts ķimeņu siers
Launags – glāze piena
Vakariņas – risoto ar zaļajiem zirnīšiem (gatavo kā klasisko risoto, beigās pievienojot svaigus zaļos zirnīšus. Ja garšo – arī kazas sieru)

Ceturtdiena

Processed with VSCOcam with c1 preset

Brokastis – veselīgais mafins (sastāvā: āboli, pilngraudu kviešu milti, kefīrs, ola. Diemžēl precīzas proporcijas nepierakstīju), zemenes
Uzkoda – arbūzs
Pusdienas -“Bujums” pelmeņi ar spinātiem un sieru
Launags – ķiršu un banānu kokteilis*
Vakariņas – dzelteno tomātu gaspačo*

Piektdiena

Processed with VSCOcam with c1 preset

Brokastis – “bounty” putra*
Uzkoda – “Organix” kivi smūtijs
Pusdienas – prosas pankūciņas ar spinātiem un zaļajiem zirnīšiem*
Launags – melones un gurķu salāti*
Vakariņas – vasaras dārzeņu zupa (dārzeņu buljons un visdažādākie dārzeņi – puķkāposts, brokolis, cukini, burkāni, jaunie kartupeļi. Kasika :).

Sestdiena

Processed with VSCOcam with f2 preset

Brokastis – karstmaizes ar kūpinātu sieru un tomātu
Uzkoda – aprikozes
Pusdienas – kabaču un balto pupiņu krēmzupa
Launags – zemeņu kokteilis ar mandeļu pārslām*
Vakariņas – grilēta kukurūza, liellopa gaļas burgers (Everts ēd tikai burgera viduci bez maizes)

Svētdiena

Processed with VSCOcam with c1 preset

Brokastis – plānās pankūkas ar zemenēm
Uzkoda – svaigi spiesta burkānu – ābolu sula
Pusdienas – kartupeļu – bekona kroketes (restorānā)
Launags – svaigi gurķi
Vakariņas – lauku vista katlā ar dārzeņiem

RECEPTES

Olu kultenis ar papriku un tomātiem
2 lauku olas
1/2 sīki sakapāta dzeltenā paprika
4 ķirštomāti, sagriezti uz pusēm
dilles
Sakuļ olas, pievieno sīki sakapātu dzelteno papriku un ķirštomātus, sīki sakapātas dilles. Cep sakarsētā pannā, ik pa laikam apmaisot.

Zemeņu – banānu saldējums

2 bio banāni
500 g zemenes
300 ml kokosriekstu piena

Visas sastāvdaļas sablendē, liek “pop sicles” saldējuma formiņās un sasaldē. (Formiņas var nopirkt “Tiger” veikalos u.c.).

Kukurūzas plācenīši (6 gab.)

kukurūzas no 1 vālītes (tās, kas vakuumā)
150 g biezpiena
1 lauku ola
15 g Parmas siera
2 šķēles (sakaltušas) maizes
svaigas timiāna lapiņas

Visas sastāvdaļas sablendē un cep krāsnī mafina formiņās 190 grādos 15 min.

Spinātu, gurķu un paniņu kokteilis

sauja spinātu
2 gurķi
300 ml paniņu

Visas sastāvdaļas tikai sablendē :).

“Čilli”

400 g liellopa / cūkas maltās gaļas
1 bundža bio konservētas baltās pupiņas
2 tomāti
2 cukini
150 ml kokorsiekstu piena vai saldā krējuma
1 sīpols, 1 ķiploka daiviņa

Katlā saslida olīveļļu. Tajā apcep sakapātu sīplu un caur ķiploka spiedi izspiestu ķiploka daiviņu. Pievieno garšvielas pēc savas un bērna gaumes (sāli, piparus, kurkumu, lauru vai laima lapas vai tml.). Pievieno gaļu un apcep 10 minūtes. Pievieno mazos gabalos sagrieztus tomātus. Sautē vēl 10 min. Pievieno kubiņos sagrieztus cukini un sautē vēl 10 min. Visbeidzot pievieno pupiņas un kokosriekstu pienu. Pasautē 5 min. Tad arī visām sastāvdaļām vajadzētu būt gatavām. Bērnam pasniedz šādu. Pieaugušajiem var pievienot svaigu sīki sakapātu čili vai čili eļļu.

“French toast” ar zemesriekstu sviestu

2 gareniskas bagetes šķēles (var būt arī nedaudz sakaltusi)
1 ola
50 ml piena
1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta
100 g zemenes

Olu sakuļ ar pienu. Maizes šķēles iemērc šķidrajā masā un patur 2 – 3 min. Cep pannā no abām pusēm, pievienojot piciņu sviesta. Uz katras šķēles uzsmērē zemesriestu sviestu un svaigas, saspaidītas zemenes.

Melones un gurķu salāti

1 gurķis
200 g melone
sīki sakapātas piparmētras

Visu sagriež gabaliņos, samaisa un pasniedz.

Dzelteno tomātu gaspačo

1 kg dzelteno tomātu
4 gurķi
1 ķiploka daiviņa
pāris piparmētru un bazilika lapiņas
jūras sāls, melnie pipari, olīveļļa

Tomāts un gurķus sagriež gabaliņos. Sablendē kopā ar garšvielām un garšaugiem. Pasniedz ar grieķu jogurtu. Un.. karstmaizēm :)

“Bounty” putra

Auzu pārslas vāra 1/2 kokosriekstu pienā un ūdenī. Pasniedzot pievieno 1 tējkaroti zemesriekstu sviesta un 1 ēdamkaroti kokosriekstu skaidiņas. Piedevās – zemenes vai citi augļi / ogas.

Ķiršu un banānu kokteilis  – sablendē 200 g ķiršus, 1 banānu, 1 glāzi mandeļu piena (vai kāda cita piena).

Zemeņu kokteilis ar mandeļu pārslām – sablendē 300 g zemenes, 1 mīkstu avokado, 1 glāzi rīsu piena, 2 ēdamkarotes mandeļu pārslas.

Prosas pankūciņas ar spinātiem un zaļajiem zirnīšiem

70 g vārītas prosas
sauja spinātu
sauja zaļo zirnīšu
1 ola

Spinātus un zaļos zirnīšus sablendē kopā ar olu. Sajauc ar prosu un garšvielām pēc savas gaumes (mums – šķipsniņa sāls, timiāna lapiņas). Cep uz pannas no abām pusēm VAI cepeškrāsnī uz cepamā papīra.

 

 

 

6 komentāru

  1. Woow cik dažadi. Izskatās,ka ēdienreizēs garavotais nekad neatkārtojas. Jāmēģina mums ar lielāka dažādība ieviest. :)

    Atbildēt
    • Ēdieni neatkārtojas, atkārtojas tik uzkodas :) un reizi pa reizei kāda klasiska recepte gan! :)

      Atbildēt
  2. Kukurūzas plācenīšu receptē pazudusi kukurūza…

    Atbildēt
  3. Cik daudz trauciņu no minētā banānu-zemeņu saldējuma sanāk?

    Atbildēt
    • es teiktu – 4 maziņi. Ja izmantojat Tiger formiņas – 6. Šodien starp citu ielikšu vēl vienu saldējuma recepti.

      Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Everta ēdienkarte nedēļai: janvāris | Viens + Viens - […] no 2015. gada vari atrast blogā : Decembris  Novembris Oktobris Septembris Augusts Jūlijs Jūnijs Maijs Aprīlis Marts Februāris Citas…
  2. Labākais izgudrojums pasaulē – putra! | Viens + Viens - […] ar persikiem un dzērveņu pulveri Nevārītā auzu putra (jeb “overnight porridge” “Bounty” putra Auzu pārslu putra ar “aprikožu ievārījumu”…
  3. Everta ēdienkarte nedēļai: februāris | Viens + Viens - […] no 2015. gada vari atrast blogā : Decembris  Novembris Oktobris Septembris Augusts Jūlijs Jūnijs Maijs Aprīlis Marts Februāris Citas…

Atbildēt uz IevaAtcelt atbildi