Jaunumi Everta grāmatu plauktā

Jaunumi Everta grāmatu plauktā

Lai gan grāmatu Evertam ir daudz, līdz šim esmu dalījusies ar krustmātes Lienes dāvināto grāmatu sarakstu. Tomēr vēlos pastāstīt par beidzamajiem jaunumiem Everta grāmatu plauktā – grāmatas, kas atšķirībā no Lienes dāvinātajām, iegādājamas arī vietējās grāmatnīcās :).

GRĀMATAS AR LODZIŅIEM – “Krāsas” un “Es mācos skaitīt”

300x0_cover-6         300x0_cover-7

 

Grāmatas ar lodziņiem Evertam vienmēr bijušas īpaši aktuālas. Laikam jau tāpēc, ka ar tām ilgi var darboties pats – kamēr tiek izpētīts, kas slēpjas aiz katra lodziņa, paiet labs laiks. Ir interesanti gan mazajiem pikrstiņiem, gan mazajam prātiņam. Šīs nu ir grāmatas, kuras lasot kopā ar mazajiem vecāki var ļauties savam “mācīšanas” instinktam un mazajam pamazām mācīt krāsas un ciparus. Evertam šobrīd ir krāsu mācīšanās periods, ar cipariņiem iet mazliet grūtāk. Bet nav jau kur steigties – šīs grāmatas notekti būs aktuālas vēl ilgi.

Iegādāties vari: grāmatnīcās Zvaigzne ABC

ZAĶĒNS SIMONS – “Negribu iet uz dārziņu” un “Palīgā! Negribu zobārstu!”

300x0_negribuietuzdarzinu_978-9934-0-5138-8        300x0_paliganegribuuzobarstu_978-9934-0-5139-5

Zaķēns Simons vienmēr aktualizē 2 -3 gadus veciem bērniņiem svarīgas tēmas – vienreiz tā bija “Kaka” (grāmatā “Fui, kaka!”), tagad pienākusi kārta bērnudārzam un zobārstam. Lietām, kas mazajiem ir pietiekoši satraucošas, lai par tām izrunātos. Te nu talkā nāk Stefānijas Bleikas grāmatu varonis zaķēns Simons, kurš piedzīvo ikvienu agrīnās bērnības krīzi. Galu galā viss vienmēr beidzas labi un zaķēns pierāda, ka ir gana drosmīgs, lai gan ietu uz dārziņu, gan nebaidītos no zobārsta. Jautra lasīšana gan maziem, gan lieliem garantēta.

Iegādāties vari:  grāmatnīcās Zvaigzne ABC

KAĶIS BRĪVDIENĀS

KAKIS_B_VAKS_02_rgb_300dpi

Ineses Zanderes pasaku krājumu “Kaķis brīvdienās” galvenie varoņi dzīvo izcilā gleznotāja Alekseja Naumova plašajās, daudzkraisānajās ainavās. Grāmatā kopumā ir 11 dažādas pasakas, piemēram, “Ceptā sivēna stāsts”, “Brokastis trijatā”, “Pūces svinības”, protams, “Kaķis brīvdienās” un citas. Mazākiem (Everta vecuma bērniņiem) pietiks ar vienu – divām pasakām vakarā, lielākie varbūt prasīs vairāk. Tomēr gribētos ticēt, ka vecākiem lasīšana būs interesanta, sevišķi jau pirmās reizes, jo šīs nav tipiskas pasakas, kuru iznākums ir paredzams ikvienam lasītājam. Grāmatas ilustrācijās atradīsi arī pašu Inesi Zanderi sēžot pie viena galda ar kaķi :), pazīstamākas un mazāk zināmas pilsētas ainavas un tēlus. Viena no pasakām ir izspēlējama arī kā rotaļa (norādes atradīsi zem pasakas teksta).

Iegādāties vari: izdevniecības “Liels un mazs” birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā „Istaba”, veikalā „M50”, grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards”, veikalā “Mazputniņš”, veikalā “Muhamors” un citur.

BIKIBUKI 67. – 72. GRĀMATA

BIKIBUKS_67-72_VAKI_rgb_150dpiManuprāt, šis ir izdevies īsti rudenīgs Bikibuku “metiens”. Noteikti piestāv gan spocīgajiem Helovīniem, gan tumšajiem novembra vakariem. Lietus, spoki, krēsla…pasakiet vēl, ka tās nav tipiskas rudens parādības? Arī Raiņa dzejolī “Kara Kungs” ir kaut kas tāds, kas atgādina rudenīgo un latvisko – spēcīgi bruņinieki un rībošs pērkons. Dzejolis, ko visticamāk nelasīsi priecīgā pavasara intonācijā. Protams, jāpiemin arī divi lāči. Ja Māras Zālītes dzejolī tas nepārprotami ir lācis, kas laimīgs vārtās Lāčupē un cienājas ar lācenēm, tad Rūdolfa Blaumaņa dzejolī “Asarās” lācis ir dēliņš…

Šoreiz Bikibukos “ietērpti” Ineses Zanderes, Andra Vējāna, Ulda Ausekļa, Raiņa, Rūdolfa Blaumaņa un Māras Zālītes dzejoļi. Vizuāli tos attēlojuši tādi mākslinieki kā Edgars Folks, Arturs Bērziņš, Arta Ozola – Jaunarāja, Viktorija Birjukova, Ieva Pētersone un Andrejs Lavrinovičs.

Iegādāties vari: izdevniecības “Liels un mazs” birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā „Istaba”, veikalā „M50”, grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards”, veikalā “Mazputniņš”, veikalā “Muhamors” un citur.

DRAISKE RADĪJUMI – ZĪMĒ UN KRĀSO!

kasts

Šī nu oficiāli ir pirmā krāsojamā grāmata, kas nonākusi Everta grāmatu plauktā. Esmu sajūsmā! Man ļoti patīk un dažkārt pieķeru sevi krāsojot to viena pati, bez Everta palīdzības :)). Šī nav parasta krāsojamā grāmata – tajā apkopoti 40 pasaulslavenu mākslinieku – grāmatu ilustratoru – zīmējumi. Grāmatā ir dažādi uzdevumi, kas aicina līdzdarboties un papildināt darbus (piemēram, uzzīmēt turpinājumu briesmoņa kājām vai iezīmēt radījumus, kas dzīvo kokā utt.), un, protams, tos izkrāsot. Katrā atvērumā arī atradīsi zīmējuma autora vārdu – ja nu iepatīkas, varbūt uzmeklē vēl kādu viņa darbu!

Iegādāties vari: “Jāņa Rozes grāmatnīcās”

VAI DZĪVNIEKIEM JĀTĪRA ZOBI? … un citi jautājumi zoodārza direktoram

dzivnieki

Ja vakara pasaka jālasa tētim, tad viņš vienmēr vēlēsies lasīt šo grāmatu. Lai gan man šķiet, ka Everts vēl ir mazliet par jaunu, lai uztvertu viennozīmīgi aizraujošos šīs grāmatas stāstus, tētis saka – jālasa! Nu labi! Man jau arī patīk klausīties atbildes uz jautājumiem: “Vai cūkas ir cūcīgas?”, Vai vilks ir tik ļauns kā pasakā?”, Vai čūskai ir aste?” utt. Kopumā uz vairāk kā 50 āķīgiem jautājumiem par dzīvnieku dzīvi atbild ilggadējais Hellaburnas zooloģiskā dārza direktors Henninga Vīsners.

 

 

 

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jaunumi Everta grāmatu plauktā: aprīlis 2016 | Viens + Viens - […] raksti par šo tēmu : Jaunumi Everta grāmatu plauktā un  Liene dāvina […]

Komentē