Pastkartes no Madeiras : kur bijām, ko darījām

Pastkartes no Madeiras : kur bijām, ko darījām

Ceļojumu raksts nebūtu ceļojumu raksts, ja tajā nepastāstītu par pāris vietām, ko Madeirā apmeklējām.

Vispirms precizēšu, ka auto neīrējām un pārvietojāmies tikai ar sabiedrisko transportu. Otrkārt, nepieturējāmies pie stingra grafika, ka kaut kas būsu jāapskata obligāti. Nekad nevar zināt, kāds attiecīgajā diena būs garstāvoklis bērnam un vai pašiem pietiks spēka. Vadamies pēc sajūtām un bieži vien tikai konkrētajā rītā izvēlējāmies, kur šodien dosimies.

TŪRISTU AUTOBUSS

DSC_0633

Pirmās divas dienas visur braucām ar klasisko tūristu autobusu. Tas bija ļoti ērts pārvietošanās līdzeklis un sēdēšana otrajā stāvā sagādāja lielu prieku Evertam! Pirmajā dienā “izmetām” nelielu riņķi pa Madeiras lielāko pilsētu Funšalu. Nākamajā dienā ar “dzelteno busu” braucām uz netālo ciematu Camara de Lobos.

Autobuss iet ik pēc 30 – 35 minūtēm. Vairāk info par dzelteno autobusu meklē: www.yellowbustours.com/en/cities/funchal/

DSC_0783

CAMARA DE LOBOS

DSC_0760

DSC_0752

DSC_0682

DSC_0762

Camara de Lobos atrodas 15 min braucienā ar autobusu no Funšalas. Maza, kalnaina zvejnieku pilsētiņa. Devāmies pastaigā pa pilsētu, Everts nodevās rotaļām burvīgā bērnu laukumiņā. Kopā apēdām gardu itāļu saldējumu un principā tas arī bija viss, ko šeit darījām. Baudījām sauli, siltumu un lēnu pastaigu. Šeit redzēsi arī vienu no augstākajām klintīm pasaulē – Cabo Girao. Ar vilcieniņu, kas attiet no Camara de Lobos centra vari doties uz Pico da Torre – otro augstāko virsotni Madeirā.

DSC_0711

 

DSC_0722

DSC_0700

GAISA TRAMVAJS

Lai cik ļoti man nepatiktu braukt ar šāda tipa transporta līdzekļiem, divi ģimenes vīrieši ar savu azartu darīja savu un man nācās piekrist. Jau ieraugot gaisa tramvaju Everts nepacietībā dīdījās, kad beidzot tiks iekšā. Lieki piebilst, ka 2 x 20 min braucieni viņam arī bija par maz, gribēja braukt vēl un vēl! Bet vairāk upurēties es nespēju :).

DSC_0817

Lai gan ar gaisa tramvaju var uzbraukt arī botāniskajā dārzā, mēs izvēlējāmies braukt ar to, kas nogādā Montē. (Madeirā ir divi gaisa tramvaji: www.madeira-a-z.com/what-to-see/best-of-madeira/cable-car.html ).

Tramvaja gala pieturā apmeklējām Monte Palace Tropical Garden  jeb vienu no Madeiras botāniskajiem dārziem.

DSC_0830

DSC_0846

DSC_0860

DSC_0862

MADEIRAS BOTĀNISKAIS DĀRZS (Jardim Botanico Madeira)

Lai gan tūrisma katalogos tiek uzsvērts, ka uz botānisko dārzu var doties ar gaisa tramvaju, tas nav vienīgais veids. No centra atiet arī 31 autobuss, kas nogādās botāniskajā dārzā par 2 EUR.  Gaisa tramvajs ir gan dārgāks, gan… bailīgāks :).

DSC_0999

DSC_1015

Dārzs ir liels un plašs, bet Evertam bija uznācis ne īpaši labs garstāvoklis (jo vecāki nopirka viņam saldējumu, kuru viņš nometa zemē :)). Tāpēc lielāko daļu uzmanības veltījām eksotisko putnu dārzam, kas atrodas botāniskā dārza teritorijā. Pilns ar krāsainiem papagaiļiem no dažādām pasaules malām! :)

Par botānisko dārzu vairāk lasi: www.telefericojardimbotanico.com

CASA DAS MUDAS jeb MODERNĀS MĀKSLAS MUZEJS

DSC_0008

 

Pēdējā mūsu ceļojuma dienā apmeklējām tikai šogad atvērto Modernās mākslas muzeju. Muzejā atrodas tikai portugāļu autori darbi. Ļoti patka šis muzejs. Protams, mēs nevarējām rūpīgi apstāties pie katras gleznas / fotogrāfijas vai instalācijas pateicoties mazajam aktīvistam, bet jebkurā gadījumā muzejs atstāja ļoti labu iespaidu.

Uz muzeju devāmies ar bezmaksas autobusu, kas katru dienu, izņemot pirmdienas, pietur Funšalas promenādē plkst. 10:00 un no muzeja atpakaļ brauc plkst. 13:00.

Muzejs atrodas Calhetā, kur atrodas arī viena no retajām smilšu pludmalēm Madeirā. Smiltis speciāli vestas pat no Marokas!

Par šo un citiem muzejiem lasi: www.madeira-live.com/en/madeira-museums.html

 

Mēs lidojām ar “FlyMeAway”. www.flymeaway.lv vari atrast interesantus piedāvājumus novembra brīvdienām un skolēnu pavasara brīvlaikam.

fly_me_away_logo_big

Komentē