Rudens pikniks – receptes

Rudens pikniks – receptes

Ar bildēm jau padalījos, bet nu tad beidzot – receptes no mūsu un www.happywhispers.lv piknika pirms 2 nedēļām. Laiks Latvijā ir kļuvis vēsāks, bet domāju, tas nenozīmē, ka šo recepšu pagatavošana jāatliek līdz nākamajam rudenim..:)

ĶIRBJU MAFINI AR VALRIEKSTIEM

 IMG_0907-Edit
150 ml neitrālas eļļas
150 g pilngraudu kviešu milti
200 g kviešu milti
30 g mandeļu milti (ja nav mandeļu miltu, izmanto kviešu miktus)
2,5 tējkarotes cepamā pulvera
500 g ķirbja
300 g bezpiedevu jogurta
150 g brūnā cukura
3 olas
80 g valriekstu, sakapāti
šķipsniņa kanēļa
šķipsniņa muskatrieksta
šķipsniņa kardamona
Ķirbi sagriež kubiņos. Sautē mazā katliņā un, kad mīksts, sablendē biezenī.
Sasilda krāsni 180 grādus siltu.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, garšvielas un cukuru.
Eļļu sajauc ar ķirbja biezeni, bezpiedevu jogurtu, olām.
Sausās sastāvdaļas sajauc ar šķidrajām, pievieno riekstus.
Mafinu pannu ietauko vai liek tajā mafinu papīra formītes. Sadala mīklu pa formītēm, liek krāsnī un cep 35 – 40 min.

KARTUPEĻU SALĀTI

IMG_0633-Edit
700 g kartupeļu
Mērcei:
buntīte kinzas (vai pētersīļi)
1 šalotes sīpols
1 ēdamkarote olīveļļas
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
2 ēdamkarotes sulas no citrona
šķipsniņa jūras sāls
Kartupeļus uzvāra (ja izmanto bio kartupeļus, varī ar visu mizu).
Atdzesē un sagriež 4 – 6 gabalos.
Sīki sakapā kinzu un šalotes sīpolu. Sajauc un pievieno citronu sulu, olīveļļu, etiķi un sāli pēc garšas. Sajauc ar kartupeļiem.
*Gatavojoties piknikam kartupeļus var uzvārīt jau iepriekšējā dienā.

“REUBEN” SENDVIČI

IMG_0580-Edit
Lai gan īsti nav skaidrības, kam par godu šis ēdiens ir  nosaukts, bet ir skaidrs, ka tā ir klasiska, taču diez gan neparast amerikāņu sviestmaize.  Es gan izvēlējos pagatavot mazāk “neķītru” versiju.

2 rudzu maizes šķēles

1 ēdamkarote bio vegānu majonēzes
2 ēdamkarotes skābētu kāpostu
1/4 tējk. sakapāts svaigs sarkanais čili

AR GAĻU (1 maizei)

1 Šveices siera šķēle
2 grilētas bekona šķēles
1 marinēts gurķis

BEZ GAĻAS

2 ābola šķēles

Maizi apgrauzdē uz grilpannas, cepeškrāsnī vai tosterī.

Apsmērē ar majonēzi. Gaļas maizei pa virsu liek kāpostus, bekonu, šķēlītēs sagrieztu marinētu gurķi, sieru un čili. Veģetārajām maizēm pa virsu liek kāpostus, ābolu un čilli.
Liek pa virsu otru maizi un viss. Gatavs!

Noteikti pamēģini arī Līgas pagatavotos SALĀTUS AR TURKU ZIRŅIEM, RĪSIEM, BURKĀNIEM UN GRANĀTĀBOLA SĒKLIŅĀM.

Apavi: Palladium Boots ( no visertak.lv)
Apģērbs dāmām un bērniem: LINDEX
Trauki un aksesuāri : Stockmann

FOTO: Līga Vītola

 

Komentē