Everta ēdienkarte nedēļai: februāris

Everta ēdienkarte nedēļai: februāris

Februārī jābūt īpaši izdomas bagātiem, lai katru dienu pagatavotu uzturvielām bagātas maltītes. Sāk jau apnikt tie ziemas dārzeņi, bet ko padarīsi – ziemas sezonā jābūt īpaši radošam virtuvē :). Lūk, dažas receptes no mūsu ikdienas ēdienkartes februārī!

Banānu – ābolu pankūkas (bez olām)
6 gab.

1 banāns
3 ēdamkarotes ābolu biezeņa
2 ēdamkarotes (pilngraudu) kviešu milti
šķipsniņa cepamā pulvera
šķipsniņa kanēļa

Banānu sastampā ar dakšu vai sablendē kopā ar ābolu biezeni.
Pievieno miltus, cepamo pulveri un kanēli.
Cep uz pannas no abām pusēm apm. 1 minūti.

Biešu mannā ar rabarberiem

1 porcija

IMG_6753

30 g mannā (vēlams pilngraudu)
300 ml piena
100 ml ūdens
1 rabarbers (pamanīju veikalā Stockmann un nenocietos pirmos šī gada rabarberus nogaršot:)
1 tējkarote biešu pulvera
1/4 tējkarote linsēklu

Mannā putra nav tā uzturvielām bagātākā putra, tādēļ to vēlams izvēlēties pilngraudu, vai vismaz pievienot tai nedaudz samaltu kliju / linsēklu. Es bagātināju to ar rabarberiem un biešu pulveri – rozā putras krāsa īpaši varētu patikt meitenēm :).

Rabarberu nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Pienā un ūdenī ieber mannā un rabarberus, vāri regulāri maisot, kamēr mannā gatava. Ja nepieciešams, pievieno vēl šķidrumu. Pieber biešu pulveri un linsēklas. Pasniedz.

Pašu gatavots muslis
(pietiks vismaz 4 porcijām)

Processed with VSCOcam with f2 preset

Šo musli var uzglabāt sausā, slēgtā kārbā apmēram 2 nedēļas. Sātīgām, veselīgām un ātrām brokastīm! Ēd kopā ar pienu vai bezpiedevu jogurtu!

200 g auzu pārslas
100 g dažādi rieksti
50 g dažādas sēklas
2 – 3 ēdamkarotes
100 g žāvēti augļi
2 – 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa (vai medus)
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas

Riekstus un žāvētus augļus sagriež mazākos gabaliņos.
Sasildi krāsni 150 grādus siltu.
Visas sastāvdaļas saber bļodā. Pievieno kokosriekstu eļļu un kļavu lapu sīrupu.
Visas sastāvdaļas izklāj uz cepamā papīra un liec krāsnī uz 10 minūtēm.
Musli var uzglabāt slēgtā, sausā traukā vairākas dienas.
Man patīk grieķu jogurtu sablendēt ar avokado vai kādu citu augli / ogām.

 

 

Puķkāpostu un kartupeļu krēmzupa ar sieru (un prosu)
2 mazas porcijas

IMG_6739

150 g kartupeļu
150 g puķkāposta
*20 g prosas (nav obligāti)
500 ml dārzeņu buljona
šķipsniņa timiāna
šķipsniņa jūras sāls
1/2 no vienas ķiploka daiviņas

Dārzeņus sagriež mazos gabaliņos.
Uzvāra buljonā kopā ar prosu (apmēram 15 minūtes), pievieno sieru, garšaugus un sablendē.

Buljona recepti meklē šeit: http://viensplusviens.lv/2016/01/everta-edienkarte-nedelai-janvaris/

 

 

 

 

Biešu – kuskusa plācenīši
6 – 8 gab.

IMG_6737

40 g pilngraudu kuskusa
1 maza biete
1 ola
1 – 2 ēdamkarotes miltu
šķipsniņa sāls
šķipsniņa timiāna
*Bietes vietā vari pievienot arī “Absolūts ēd” biešu pulveri.

Bieti uzvāra. Sagriež gabaliņos un sablendē.
Kuskusu uzbriedina –  liec bļodiņā, pārlej ar verdošu ūdeni un pa virsu uzliec šķīvi.
Kuskusu sajauc ar biešu biezeni, pievieno timiānu, sāli, olu un 1 ēdamkaroti kviešu miltus (ja jūk ārā, pievieno 2 ēdamkarotes). Samaisi.
Cep uz pannās no abām pusēm (uz vidējas uguns) 2 minūtes.

Zaļās pupiņas ar olu
1 porcija

IMG_6758

50 g zaļās pākšu pupiņas
1 ola
5 g rīvēta siera

Pupiņām nogriež galus. Nomazgā. Liec katliņā verdošā sālsūdenī un vāri 5 – 7 minūtes.
Olu sakul.
Sakarsētā pannā liec pupiņas. Pārlej ar olu un pārkaisa ar sieru. Cep kā omleti. Pasniedz pārlokot uz pusēm.

Everta ēdienkartes no 2015. gada vari atrast blogā :
Decembris 
Novembris

Oktobris

Septembris
Augusts
Jūlijs
Jūnijs
Maijs
Aprīlis
Marts
Februāris
Citas receptes bērniem

2016. gada janvāra ēdienkarte

 

8 komentāri

  1. kā īsti pareizi ir, kļavu lapu sīrups vai kļavu sīrups??

    Atbildēt
  2. Gribēju sacept biešu-kuskusa plācenīšus, bet man nesanāk nekādi plācenīši – šķīst, neturas kopā. Kaut kāda sastāvdaļa netrūkst?

    Atbildēt
    • Laura

      Aaaaa… ēdamkarote miltu!!! Ja vajag – vairāk pēc nepieciešamības!

      Atbildēt
  3. Laura, ja nav noslēpums, kur tādus bērnu instrumentus iegādājies? Superīgi! 🙈

    Atbildēt
  4. Un sīcītis to visu tā mierīgi “ņem pretim”? Man ar mājās ir tāds 2+ jaukumiņš, bet uz jauniem ēdieniem skatās ļoooti aizdomīgi, lai neteiktu, ka nav pierunājams uz pagaršošanu! :)

    Atbildēt
    • Laura

      Jā, ņem. Receptes lieku blogā tikai tādas, ko viņš akceptē:)

      Atbildēt

Komentē