Ātrais “saldējums”

Ātrais “saldējums”

Šodien vienai no Mazo pavāru skoliņas regulārajām grupiņām bija pirmspēdējā nodarbība šosezon. Iepriekšējā nodarbībā, kad bērniem vaicāju, ko viņi vēl gribētu pagatavot, atbilde viennozīmīgi bija – saldējumu!

Tad nu lūk, viena no mūsu šodienas receptēm – “saldējums”!  Ātrs, nekaitīgs (salīdzinoši ar veikala preci), sātīgs. To varētu dēvēt arī par “nice cream”, bet mēs tomēr pievienojām arī saldo krējumu, tā kā šis konkrēti tāds tomēr nebūs. Bet bez tā mierīgi var arī iztikt!

Saldējumam vajadzēs:
4 banānus
500 g mellenes (vai citas ogas)
2 ēdamkarotes kakao
3 ēdamkarotes dateļu sīrupa (vai kas cits saldumam, kaut vai medus vai kļavu lapu sīrups)
200 ml saldā krējuma

Banānus iepriekš nomizo, sagriež gabaliņos un sasaldē. Arī mellenes izmanto saldētas.
Visas sastāvdaļas liec virtuves kombainā vai blenderī.
Mums sanāca 8 porcijas saldējuma (katrā pa 2 lielām bumbiņām).

 

3 komentāru

  1. Laura, šito laikam jāēd uzreiz, nav domāts glabāšanai, vai ne?

    Atbildēt
    • Gribētos domāt, ka neliela uzglabāšana nekaitēs, bet mēs apēdām uzreiz :D :)

      Atbildēt
  2. Ko varētu izmantot saldā krējuma vietā, lai izvairītos no govs piena produktiem? Varbūt kokosriekst krēmu, bet lai garša nav pārāk specifiska?

    Atbildēt

Komentē