Everts ēd: marts 2016

Everts ēd: marts 2016

Pirms gada publicēju pirmās receptes no Everta ēdienkartes. Tolaik mēs abi dzīvojāmies pa mājām un visas maltītes viņam gatavoju es. Nu jau vairākus mēnešus Everts apmeklē bērnudārzu un darba dienās mājās sanāk gatavot tikai vakariņas. Brīvdienās, protams, viss pēc pilnas programmas! :)

Visas receptes bērniem blogā vari atrast sadaļā ĒDIENS, izvēloties kategoriju “Receptes bērniem”: viensplusviens.lv/category/ediens/receptes-berniem/

Aukstā zupa
visai ģimenei

1 burciņa marinētas, rīvētas bietes
1 garais gurķis
5 marinēti gurķīši
2 āboli
1 l kefīra
10 paipalu oliņas
dīgsti / dilles / lociņi pasniegšanai

Gurķi un ābolus sagriež mazos gabaliņos. (Ja izmanto bio – var ar visu mizu).
Paipalu oliņas uzvāra (2 min).
Katliņā liec bietes, gurķus, ābolus un pārlej ar kefīru. Ja vēlies šķidrāku, pielej vēl ūdeni.
Pasniedz ar paipalu oliņām un zaļumiem.
Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Vistas “nageti” ar redīsu salātiem

Brokoļu – vistas “nageti”
visai ģimenei (2 pieaugušie, 1 bērns)

Processed with VSCO with f2 preset

300 g vistas filejas
1 ola
4 ēdamkarotes rīvmaize
1 tējkarote timiāna lapiņu
50 g brokoļi
*sāls un pipar pēc garšas

Vistas fileju izklapē ar gaļas āmurīti, lai tā būtu plāna un sagriez īkšķa lieluma gabaliņos.
Brokoļus smalki sarīvē un sajauc kopā ar rīvmaizi, sāli, pipariem, timiānu.
Olu sakul ar dakšu.
Vistas gabaliņus vispirms iemērc olā, pēc tam apvārta rīvmaizes – brokoļu maisījumā.
Pannā sasilda olīveļļu. Cep vistas gabaliņus no abām pusēm apm. 3 minūtes.
Vistas gabaliņus Everts ēda kopā ar svaigiem avokado un gurķīšiem.

Dārzeņu mērce pastai / rīsiem

Processed with VSCO with f2 preset

1 burkāns
1 cukini
4 tomāti
timiāna zariņš
ķiploka daiviņa

Dārzeņus sagriež gabaliņos. Visu liec virtuves kombainā (ja tāda nav – dārzeņus var smalki sarīvēt, tomātus – sablendēt).
Siltu pasniedz kopā ar uzvārītu pastu vai rīsiem.

Omlete ar spinātiem un zaļajiem zirnīšiem
2 mini vai 1 normāla porcija

Processed with VSCO with c1 preset

2 olas
sauja zaļo zirnīšu (svaigi vai saldēti un atlaidināti)
sauja spinātu lapiņas
mazs gabaliņš rīvēta siera

Olas sakuļ ar dakšu.
Pannā sasilda olīveļļu. Ielej olas, uzber virsū spinātus, zirnīšus un sieru. Cep apm. 3 minūtes.  Pārloki omleti uz pusēm un pasniedz.
Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Puravos un spinātos sautēts trusis
visai ģimenei (2 pieaugušie, 1 bērns)

Processed with VSCO with c1 preset

300 g truša filejas
2 ķiploka daiviņas
1 purava baltā daļa, sagriezta strēmelēs
sauja spinātu
300 ml ūdens
50 ml saldā krējuma (var aizstāt ar ūdeni vai auzu / rīsu krēmu)

Pannā sasilda olīveļļu. No abām pusēm apcep truša fileju 2 minūtes. Apkaisa ar sāli, pipariem pēc garšas. Pannā pieveno ķiploka daiviņu, puravus un spinātus. Pielej ūdeni, uzliek pannai vāku un sautē 15  minūtes uz vidējas uguns. Pielej saldo krējumu un pasautē vēl 5 min. Pasnied sagriežot mazākos gabaliņos kopā ar kartupeļu biezeni.

Kartupeļu  – fenheļa biezenis

500 g kartupeļu
1 fenhelis, sagriezts lielos gabalos
šķipsniņa muskatrieksta
1 ķiploka daiviņa
1 timiāna zariņš vai salvija

Kartupeļus uzvāra.
Pannā sasilda olīveļļu un 2 – 3 min apcep fenheli kopā ar sāli, pipariem, ķiploku, timiānu / salviju. Pielej 200 ml ūdens un sautē uz vidējas uguns, kamēr fenhelis mīksts.
Kartupeļus, fenheli un saldo krējumu sablendē kopā ar muskatriekstu un ķiploku līdz veidojas biezeņa konsistence.

Kartupeļu – fenheļa biezeni pasniedz ar sautētu trusi.

Zaļais koktelis
1 liela vai 2 mazas glāzītes

Processed with VSCO with f2 preset

1 kivi
1 avokado
1 banāns
1 gurķis
sauja spinātu
200 ml ūdens
*ja vēlies – 2 dateles vai 1/2 tējkarote dateļu sīrupa saldumam

Visus dārzeņus un augļus nomizo, sagriež gabaliņos un sablendē.

Avokado – siera tortiljas

Processed with VSCO with c1 preset
Uzkoda 2 personām (mūsu gadījumā – mammai un bērnam)

2 mazas apaļās tortiljas (labāka alternatīva – pilngraudu vai graudaugu tortiljas)
1 mīksts avokado
10 g siera (Holandes, Krievijas vai Parmas)
*ja pieejami – sauja svaigu zaļo zirnīšu

Avokado saspaida ar dakšu un uzsmērē uz tortiljām. Ja pieejami zirnīši, saspaida vai sablendē un uzliek uz tortiljām arī tos.  Pārber ar rīvētu sieru.
Tortiljas pārloki uz pusēm un cep uz pannas no abām pusēm 1 – 2 min.

2 komentāri

  1. Avatar

    Paldies par iedvesmu, gardu muti ēdam tikko ceptos brokoļu-vistas nagetus, ļoti garšīgi (es gan cepu cepeškrāsnī uz cepampapīra – ilgāk, bet bez liekām taukvielām)!

    Atbildēt
    • Laura

      Jā, cepeškrāns ir laba alternatīva!:)

      Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Everts ēd!: aprīlis 2016 | Viens + Viens - […] Šomēness īpaši bieži ēdam arī auksto upu, kuras recepti vari atrast marta rakstā: viensplusviens.lv/2016/04/everts-ed-marts-2016/ […]

Komentē