Jaunumi Everta grāmatu plauktā: aprīlis 2016

Jaunumi Everta grāmatu plauktā: aprīlis 2016

Jaunas grāmatas Evertu iepriecina tik pat ļoti, cik jauni vilcieni! Priecājamies un lasām kopā. Ir laiks pēc ilgākas pauzes pastāstīt, kas jauns Everta grāmatu plauktā!

(Iepriekšējie raksti par šo tēmu : Jaunumi Everta grāmatu plauktā un  Liene dāvina grāmatas! )

BIKIBUKI NR. 73 – NR. 78
visi_bb_73-78

Kurš gan nezina Bikibukus! Kā nekā, iznākuši jau 78, un to skaits strauji tuvojas simtam! Labi zināmi un mazliet piemirsti latviešu autoru dzejolīši tiek ietērpti mūsdienu jauno mākslinieku ilustrētās kabatas formāta grāmatiņās. Mēs mīlam Bikibukus, es nepārspīlēju! Mazi un kompakti, bet tai pat laikā tik dažādi, un katrs no tiem ir unikāls. Mūsu jaunākais atklājums ir tas, ka mūsu 2,7 gadus vecais Everts, Bikibukus spēj iemācīties no galvas, tāpēc to lasīšana ir izvērtusies par īstu vārdu spēli.

Jaunākajā Bikibuku laidienā ietilpst:

  • Imanta Lasmaņa dzejolis “Ziemas miegā”, ko ilustrējusi gleznotāja Vija Zariņa;
  • Astrīdes Ivaskas dzejolis “Ačgārni”, ko ilustrējis Kaspars Zariņš;
  • Laimona Pēlmaņa dzejolis “Trīs mednieki”, ko ilustrējusi Liene Mackus;
  • Jāzepa Osmaņa asprātīgais dzejolītis par lietu “Lietus mīklas”, ko ilustrējusi māksliniece Ella Mežule
  • Jāņa Baltvilka dzejolis “Trīs kukaiņi”, ko ilustrējusi māksliniece Anita Paegle;
  • kā arī pirmais Bikibuks latgaliski – Ontona Slišāna dzejolis “Agrys reits”, ko ilustrējis mākslinieks un daudzu animācijas filmu autors Vladimirs Ļeščovs.

Everta favorīti šoreiz ir “Lietus mīklas” un “Ziemas miegā”. Īpašu uzmanību pievērš arī Bikibukā “Trīs kukaiņi” uzzīmētajam kaķim! Savukārt man vēl kārtīgi jāpiestrādā pie savas latgaļu izloksnes, lai bez aizķeršanās izlasītu Bikibuku “Agrys reits”.

Izdevniecība: lielsmazs.lv

ALEKSS T. SMITS “LEO PILSĒTĀ” un “LEO LAUKOS”

300x0_leolaukos_978-9934-0-5815-8          300x0_leopilseta_978-9934-0-5816-5

claude1a

Šīs grāmatiņas Everta grāmatu plauktā vispirms vēlējos redzēt pateicoties askētiskajām ilustrācijām. Tajās dominē tikai 3 krāsas  – melna, balta un sarkana (dažādos toņos). Vienkārši un saprotami. Pateicoties tādiem tēliem kā Sers Strīpiņzeķe, Misis Govjumīle, Uzpuckurpja kungs un kundze u.c., šīs grāmatiņas ir interesanti lasīt arī vecākiem. Gan pilsētā, gan laukos, galveno varoni – sunīti Leo – sagaida amizanti un humorpilni piedzīvojumi!

Grāmatas autors Alekss T. Smits ir Lielbritānijā labi zināms bērnu grāmatu autors.

Izdevniecība: www.zvaigzne.lv

PIRATE PETE I’M A NEW BIG BROTHER

cover.jpg.rendition.460.707

Šo grāmatu es pasūtīju no amazon.co.uk. Man vienmēr patīk atrast grāmatas, kas stāsta par mūsu dzīvē aktuālām tēmām, kas šobrīd ir bēbīša gaidīšana. Protams, mēs arī tāpat stāstam Evertam par gaidāmo brālīti, bet tematiskās grāmatas ir lielisks papildinājums bibliotēkai. Galu galā pēc tam var padalīties ar draugiem un radiem, kurus sagaida līdzīgi notikumi :)!

Grāmatu sērijā par puisīti “Pirātu Pītu” pieejamas arī tādas grāmatas kā “My Big Boy Bed” (“Mana lielā puiku gulta”), “Please and Thank You” (“Lūdzu un paldies”), “Potty” (“Podiņš”), “New Shoes” (“Jaunās kurpes”). Pieejama grāmata arī topošajām māsiņām :).

Grāmatu var iegādāties: amazon.co.uk

 

 

MY NEW BABY

61wrSrmkJkL

Vēl viena angļu bērnu grāmatiņa par tēmu – ģimenes pieaugums. Ar lielām ilustrācijām (katrā lapā viena ilustrācija + 1 / 2 teikumi) uzskatāmi stāsta, kāds tas mazais bēbītis varētu būt. Mīksts, smaržīgs, reizēm raudošs un izsalcis, reizēm aizmidzis :).

Grāmatu var iegādāties: amazon.co.uk

 

 

 

 

 

 

 

 

SAM LLOYD “WHAT’S IN YOUR TUMMY MUMMY?”

9781843650911

Everta mīļākā grāmata par tēmu “bēbītis”.  Šajā grāmatā ziņkārīgais puika min, kas mammai ir vēderā – vai tā ir muša (kad vēders vēl ir pavisam maziņš)?; vai tas ir astoņkājis?; varbūt tas ir dinozaurs? Nē, tas ir bēbītis! :)

Grāmatu var iegādāties: amazon.co.uk

 

 

 

 

 

 

 

 

PIRETA RAUDA “PRINCESE PA PASTU”

princese_FB_vacins

Lai gan šī grāmata ir rozā vākos un stāsta par dažādām princesēm, nedomāju, ka tā būs piemērota tikai meitenēm. Un, lai gan sākumā šķiet, ka Everts šai grāmatai būs par jaunu, tiklīdz atrodam pareizo veidu, kā to lasīt, tā vairs neliekas. Grāmatā “Princese pa pastu” ir 30 īsi stāstiņi par visdažādākajām princesēm, piemēram, par “princesi, kura rēja”, “princesi zirni”, “ačgārno princesi” utt. Mums it īpaši patika stāsts par “Princeses Maijas maizītēm” – Maija tik ļoti mīlēja cept maizītes, ka pamazām sāka nobarot visu karaļvalsti! Tomēr, saprotot, ka tā nevar turpināties, viņa ar maizītēm sāka cienāt pūķi ,tādējādi viņu pieradinot! :)

Grāmatas autore Pireta Rauda šobrīd ir viena no izcilākajām igauņu  bērnu rakstniecēm un ilustratorēm.

Izdevniecība: lielsmazs.lv

IEVA SAMAUSKA, IEVA JURJĀNE “ČARLĪNES DEGUNS”

Ch_Vaaks

Šī grāmatiņa domāta jaunākā un vidējā skolas vecuma bērniem, tādēļ mūsu bibliotēkā pagaidām tiek nolikta augšējā plauktā. Ar mazu izņēmumu, kas ir grāmatas pielikums jeb Čarlīnes putnu burtnīca! Mans mērķis noteikti nav likt Evertam iemācīties no galvas dažādas putnu sugas, bet apskatīt un nosaukt to vārdus šad tad gan mēdzam. Tas nekas, ja sākumā bērns atpazīs tikai mājas vistu un meža pūci! :)

Ievas Samauskas garstāsts “Čarlīnes deguns” ir grāmata, kurā ar parastiem cilvēkiem parastā pilsētiņā notiek neparastas pārvērtības, piedzīvojumi un brīnumi, turklāt tajā gluži kā enciklopēdijā slēpjas daudz zināšanu par putniem, dabu un cilvēkiem.

Izdevniecība: lielsmazs.lv 

DŽŪDITA KERRA “MINCE UN DAKTERIS”

300x0_cover-8
Ieraugot, ka Džūditas Kerras grāmata ir tulkota grāmatu valodā nevarēju to neiegādāties! Šovasar draugi no Lielbritānijas atveda mums Džūditas Kerras grāmatu par “Tīģeri, kurš nāca uz tēju”, kas Evertam ļoti iepatikās. Biju droša, ka viņam patiks arī šī grāmatiņa, it īpaši jau tāpēc, ka mums mājās ir divi kaķi. Grāmatiņa ir tiešām jauka – kaķenīte Mince sadur ķepu un kopā ar ģimeni dodas pie daktera, kur viņu sagaida aizraujoši piedzīvojumi!

Izdevniecība: zvaigzne.lv

 

 

 

 

 

VIEGLĀS UN KRAVAS AUTOMAŠĪNAS

9789984314471_2

Ja arī tavam dēlam (vai meitai!) prieku sagādā atpazīt visdažādākos automašīnu veidus – miskastes mašīnu, kravas mašīnu, policijas auto utt., tad šī būs īstā grāmata viņam! Tajā ir arī atveramas bildītes – daudz ko pētīt un izzināt! Un es, kā sieviete, tiešām nezināju visu šo auto nosaukumus :D.

Izdevniecība: janisroze.lv

TITULBILDE: no grāmatas “Čarlīnes deguns”

4 komentāru

  1. Šodien pamanīju, ka arī Tevis minētā Džūditas Kerras tīģera grāmata pārtulkota latviski. :) Tagad tik jātiek līdz grāmatnīcai…

    Atbildēt
  2. Kopš bebim palicis gads, daudz aktīvāk domāju par grāmatām. Ir mantojumā no radu meitenēm arī grāmatas angliski, tāpēc atcerējos par Tevi un to, ka Evertam ir grāmatas angliski. Bet rodas jautājums – vai Tu viņam arī tulko? Vai angļu valodā sāki ieviest tikai tad, kad dārziņā sāka mācīt valodu?

    Atbildēt
    • Sveika! Dažas lasu angliski, dažas tulkojam. Atkarīgs pēc omas :) Sākumā lasīju tikai angliski,bet, kad iemācījās labāk runāt, pieprasīja latviski :)

      Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pirmās dienas… | Viens + Viens - […] Pirms bēbīša piedzimšanas, aizved vecāko bērnu ciemos pie kāda mazulīša – lai viņš redz, kāds ir bēbītis. Mēs ar…

Komentē