Labrīt maija brīvdienās! Recepte brokastīm, pusdienām, launagam – mēs izmantojam vēl saldētus zaļos zirnīšus, bet drīz jau varēs svaigos!
Sanāk 6 – 8 plācenīši.
80 g zaļie zirnīši
1 ola
30 g bezglutēna milti (var izmantot parastos kviešu / pilngraudu kviešu u.c. miltus)
10 g rīvēta siera
citrona gabaliņš
Olu sakul ar dakšiņu.
Atlaidinātus zaļos zirnīšus ar rokas blenderi mazliet sablendē (nevajag vienmērīgu biezeni).
Zirnīšus sajauc ar olu, sieru un miltiem. Pievieno mazliet sulu no citrona garšai. (Ja vēlies, arī šķipsniņu sāls).
Cep sakarsētā pannā VAI cepeškrāsnī uz cepamā papīra bez taukvielām (190 grādos apm. 10 – 15 min).
Evertam pasniedzu ar avokado un grieķu jogurtu.
Edvīns arī vienu “nospēra” ;).
Laura, kur Tu pērc saldētos dārzeņus?
Sveika! Vispār reti pērku, bet, ja vajag, tad Gastronome, Rimi (ICA produkciju) vai ekoveikalos;)
Ir kadi ieteikumi,ko varetu izmantot olas vietà?
Hmm… nu var mēģināt kaut ko no klasiskajiem olu aizstājējiem. Banāns gan šoreiz nederēs.https://www.google.lv/amp/s/365tovegan.wordpress.com/2013/02/25/veganu-draugi-olu-aizvietotaji/amp/
mmmm, cik gardi! Olas vietā droši var izmantot zirņu miltus! :)
Ja ir svaigie zaļie zirnīši, tad tos vajag izvārīt pirms plācenīšu gatavošanas?
Sveika, nē!