Lapu kāposta un brokoļu krēmzupa

Lapu kāposta un brokoļu krēmzupa

Nereti viss garšīgākais ir arī visvienkāršākais! Te būs viena garšīga recepte no mūsu krājumiem.

200 g jaunie kartupelīši
200 g brokļi
100 g kale jeb lapu kāposta
1 ķiploka daiviņa
2 ēdamkarotes (30 ml) saldā krējuma vai kokospiena
šķipsniņa muskatrieksta
500 ml dārzeņu buljona

Kāposta lapiņas noplēš no kātiem.
Ķiploku izspiež caur ķiploka spiedi.
Kartupeļus nomazgā un sagriez gabaliņos. Brokoli sadali rozetēs.
Katliņā ielej olīveļļu. Pievieno kartupeļus, ķiploku un muskatriekstu un pasautē 1 – 2 min.
Pielej dārzeņu buljonu un vāri 10 min. Tad pievieno brokoļus un kale kāpostu un vāri vēl 5 min.
Noņem no uguns, pievieno saldo krējumu vai kokospienu un sablendē.

*Ja vēlies, lai zupa ir sātīgāka, piemēram, ēd to vakariņās – nebaidies pievienot vārītas lēcas!

2 komentāru

  1. Sveika! Kur tu pērc kale kāpostus? :) Neesmu piefiksējusi nekur.

    Atbildēt
    • Pasūtu svaigi.lv, arī RIMI pārdod :)

      Atbildēt

Atbildēt uz LauraAtcelt atbildi