Mūsu mīļākās vafeles

Mūsu mīļākās vafeles

Ir pagājusi kārtējā nedēļas nogale, kad mājās cepām vafeles. Nu garšo taču! Man gan nepatīk tās ēst pārsaldinātas, tādēļ gatavošanā cukuru nepievienoju, bet izmantoju mandeļu pienu, kas ir saldāks. Tāpat vafeles ēdam ar ievārījumu  – kurš ar saldāku, kurš mazāk saldu. Mums ar Tomu ir iepaticies viens ne tik salds – Bonne Maman apelsīnu marmelāde, kas ir rūgtena, kā apelsīna miziņa, bet garša tik delikāta un īsteni franciska! Es mēdzu to pievienot jau mīklai pirms cepšanas – pamēģini!

Sastāvdaļas :

2 lielas olas
300 ml mandeļu piena
125 g griķu milti
125 g kviešu milti
2 tējkarotes cepamā pulvera
100 g sviesta
šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes apelsīnu marmelādes (vai cita ievārījuma)

Olas sakul ar dakšiņu. Pielej pienu un sakul. Pievieno izkausētu sviestu.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Samaisi.
Visas sastāvdaļas sajauc kopā un iemaisi marmelādi.

Ļauj mīklai 20 min “atpūsties”. Cep sakarsētā vafeļu pannā.

P.S. Ja vēlies, vari, protams, izmantot arī govs pienu un tikai kviešu miltus, bet tad tās būs ļoti klaiskas vafeles!

 

Bonne Maman marmelādi var iegādāties veikalos : Rimi, Stockmann, Sky, Maxima. 

 

 

 

 

 

7 komentāri

  1. Sveika! Vai tiešām biji domājusi rakstīt 1250 g griķu miltu plus vēl 125 g kviešu miltu? Proporcionāli ar pārējām sastāvdaļām šķiet ļoti daudz, bet varbūt es neko no vafelēm nesaprotu. Gribētu pamēģināt,bet vēlējos noskaidrot daudzumus vispirms. Liels paldies!

    Atbildēt
  2. Sveika, Laura!

    Gan jau ka griķu miltus TIK daudz nevajag? :)
    Tiksim skaidrībā vai mēs varam ēst olas, un tad iemēģināsim!

    Laura

    Atbildēt
  3. Šodien izcepu savam slimniekam, aizgāja uz urrā! :) Paldies par recepti!

    Atbildēt
  4. Laura, kādu vafeļu pannu izmantojat?

    Atbildēt
  5. Labdien! Man arī jautājums par vafeļu pannu, ražotājs, Jūsu atsauksmes?

    Atbildēt
    • Laura

      Sveika, panna tiešām nav nekas īpašs. Nezinu pat firmu. Pirkām Stockmann, bet nebija no dārgākajām:)

      Atbildēt

Komentē