Ābolu našķis bērniem

Ābolu našķis bērniem

Šī recepte nav nekāda Amerikas atklāšana. Tāpat īsti nav recepte, bet tāpat gribu padalīties ar šo vienkāršo ideju, jo gribu, lai jūst to mēģinat pagatavot kopā ar bērniem. Un vēlāk, ļoti iespējams, viņi paši būs iniciatori, un gatavos to jums paši (to saku no pieredzes)!

Ticiet man – ēst gatavošana bērniem sagādā lielu prieku, par to atkal un atkal pārliecinos Mazo pavāru skoliņas nodarbībās. Šo ābolu- zemesriekstu našķi gatavojām nodarbībā pavisam nesen. Šis našķis ir labs variants ātrai, bet veselīgai uzkodai ziemas sezonā. Pateicoties zemersiekstu sviestam, uzkoda ir arī diezgan sātīga.

Sastāvdaļas :

2 āboli
4 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
4 ēdamkarotes granola, grauzdētas auzu pārslas, sēkliņas, sakapāti rieksti vai kokosriekstu skaidiņas

Ja izmanto bio ābolus, vari tos arī nemizot, bet nomazgā gan.
Ābolu – zemesriekstu uzkodu būs interesantāk pagatavot, ja jums mājās ir ābolu serdes izņēmējs. (Mums ir šāds : https://rito.lv/). Arī bērniem nodarbībā ļoti patika darboties ar serdes izņēmēju, jo tas viņiem bija kas jauns. Ja tāda nav, protams, serdi var izņemt arī tāpat.
Katram ābolam izņem serdi un sagriež to šķēlēs.
Ļauj bērnam uz šķēlēm uzsmērēt zemesriekstu sviestu, un pārbērt tās ar granolu, grauzdētām auzu pārslām, sēkliņām, kokosriekstu skaidiņām vai sakapātiem riekstiem pēc gaumes.

Ļaujot bērniem darboties virtuvē, jūs sniedzat viņiem iespēju ne tikai apgūt praktiskas iemaņas, bet arī justies patstāvīgiem un atbildīgiem.

Šogad Mazo Pavāru skoliņu atbalsta ekoveikals Dabas Dobe, un visās receptēs izmantojam “Dabas Dobes” tīros, dabīgos un garšīgos produktus.

Otru recepti, ko gatavojām – zaļumu humusu ar svaigiem kolrābjiem, vari atrast Līgas blogā www.happywhispers.lv.

Mazo pavāru skoliņas aktivitātēm seko līdzi : @mazopavaruskolina.

P.S. Mīļš paldies arī dabiskās veselības centram Recure, kurš mūs uzņēma, kamēr esam savu ideālo telpu meklējumos.

FOTO: Marta Logina, http://musulapa.lv

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gatavo bērni: Garšaugu humuss ar svaigu kolrābi | HAPPY WHISPERS - […] svaigu kolrābi, kas apslacīts ar nedaudz eļļas un citrona sulas, savukārts Lauras blogā Viens+Viens var atrast recepti ābolu […]

Komentē