Banāni šokolādē

Banāni šokolādē

Recepte, ko droši var gatavot bērni paši, vai pat kopā kādā bērnu ballītē!  Mazo pavāru skoliņas dalībniekiem bija patiešām jautri!

Mazo pavāru skoliņa šobrīd jaunus dalībniekus neuzņem, bet vari pieteikties uz nākamo mācību gadu (no septembra). Ja interesē, nosūti savu e – pastu Mazo pavāru skoliņas Facebook lapā : www.facebook.com/mazopavaruskolina/ ! Mūs atbalsta bioloģisko produktu veikals Dabas Dobe un Miele salons Rīgā.

Sastāvdaļas :

4 saldēti banāni (vari izmantot arī zemenes)
180 g tumšās šokolādes
40 g kokosriekstu skaidiņas
*ja vēlies – arī sakapāti rieksti, magoņu vai čia sēlkiņas, kaltētas ogas un citi dekori.

Vajadzēs :
Cepamo papīru

Pagatavošana : 

Uz šķīvīšiem vai paplātes izklāj cepamo papīru.

Banānus iepriekš vēlams nomizot sagriezt uz pusēm un sasaldēt (tiem jāpastāv saldētavā vismaz 3 h). Ja tas nav iespējams, var izmantot arī svaigus banānus. Pirms saldēšanas tajos iespraud saldējuma kociņus (tie parasti nāk komplektā ar saldējumu formītēm). Ja kociņu nav – arī nebēdā, banānus šokolādē varēsi pagatavot tāpat!

Šokolādi izkausē ūdens peldē. Kad tas izdarīts, šokolādi ielej glāzē.

Banānu pusītes iemērc šokolādē. Pārkaisi ar kokosa skaidiņām un citiem dekoriem.

Liec uz šķīvjiem, uz kuriem izklāts cepamais papīrs. Ēd! :)

Ja izmantoju saldus banānus – visu liec ledusskapī vismaz uz 30 min (kamēr šokolāde sakalst).

FOTO : Marta Logina

2 komentāri

  1. Tev ir tik daudz foršu recepšu ar banāniem. Tik žēl, ka mana mazā princese nevar ēst banānus :(

    Atbildēt
    • Laura

      Var droši izmantot zemenes vai citus augļus :)

      Atbildēt

Komentē