Mūsu mīļākā ziemas zupa

Mūsu mīļākā ziemas zupa

Ar zupām ir tā, ka patesībā es tās nevāru īpaši bieži. Tomēr aukstais laiks viennozīmīgi mudina tās ēst daudz vairāk – jo īpaši sildošas un sātīgas zupas. Man ļoti garšo minestrone – protams, pašai savā interpretācijā… varbūt garšo arī jums :) Edvīns ēd kāru muti, bet Everts mazliet jāpierunā – parasti izdodas sakot, ka tā ir itāļu zupa (jo viņam interesē citas valsts un to kultūra).

Sastāvdaļas uz 2 l ūdens :
2 seleriju kāti
2 (mazi) burkāni
2 kartupeļi
150 g labas kvalitātes žāvēta cūkgaļas karbonāde (pērku Saukas vai Āmas RIMI Klēts nodaļā. Vari iztikt arī bez gaļas)
2 ķiploka daiviņas
100 g zaļās pākšu pupiņas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
1 tējkarote sarkanā paprikas pulvera
sāls un pipari pēc garšas
1/2 tējkarote oregano
500 ml tomātu biezenis vai tomāti gabaliņos savā sulā (izmantoju I Love Eco tetrapakā)
2 l dārzeņu buljona
200 g cannellini pupiņas (vārītas vai konservētas un noskalotas – izmantoju I Love Eco tetrapakā)
1 cukīni (ja bio – izmanto ar visu mizu)
100 g kale
100 g mazās nūdeles (filini piccoli)
20 g Parmas siera pasniegšanai

Sagatavošana :

  1. Burkānus un kartupeļus nomizo.
  2. Seleriju kātus, burkānus un kartupeļus sakapā mazos kubiņos.
  3. Gaļu sagriez mazos kubiņos.
  4. Ķiploku izspied caur ķiploka spiedi.
  5. Pākšu pupiņām nogriez galus, un sagriez tās apm. 6 daļās. jeb mazos gabaliņos.
  6. Cukīni sakapā mazos kubiņos.
  7. Kale lapiņas saplēs mazos gabaliņos.
  8. Sagatavo dārzeņu buljonu.

Pagatavošana :

  1. Lielā katlā sakarsē olīveļļu. Pievieno ķiploku, seleriju, burkānus, kartupeļus, pākšu pupiņas un gaļu. Pieber sāli un piparus pēc garšas, paprikas pulveri un oregano. Pievieno tomātu pastu un visu nedaudz (3 -min) pacep.
  2. Pievieno dārzeņu buljonu un, kad tas sācis vārīties, vāri visu 10 minūtes.
  3. Kad viss 10 minūtes vārījies, pievieno nūdeles un tomātu biezeni. Vāri 5 minūtes.
  4. Visbeidzot pievieno cukīni, kale un cannelini pupiņas. Visu uzsildi 1 – 2 min. Nogriez uguni.
  5. Zupu pasniedz biezu – labākai garšai vēl uzrīvē pa virsu nedaudz Parmas siera un uzber svaigi maltus piparus. Bērniem var pievienot arī maizes grauzdiņus, savukārt pieaugušie droši var pievienot arī kādu sīki sakapātu čilli.
  6. ĒD! (Ja šķiet, ka zupa par biezu, droši pielej vēl buljonu!)

Pat rakstot recepti sagribējās vēl… :) Vakar uztaisīju 2 lielos katlus ! :D Šī ir vienīgā recepte, ko taisu arī nākamajai dienai. Un no pāri palikušajiem dārzeņiem var pagatavot kādu sautējumu vai sacepumu, vai ēst tos ar pastu!

 

 

 

7 komentāri

  1. Super! Pirms 1/2h tieši domāju, kādu zupu varētu uztaisīt šodien. Mūsu mājās zupas iet uz urrā, nav pat svarīgs nosakumums, galvenais paprasīt kas jāliek zupā iekšā, un tad visu pārējo piekombinē klāt.
    Paldies jau iepriekš par vakariņām :)

    Atbildēt
      • Garšoja, un ēdīsim arī rīt :))) man gan nebija kale, cukinī un pākšu pupiņas, to vietā ieliku puķkāpostu. Nākamreiz būs jāiemēģina oriģinālās sastāvdaļas :)

        Atbildēt
        • Laura

          Nu nekas, vienmēr jau var mazliet pavariēt!

          Atbildēt
  2. Cik ātri atrisinājās jautājums par vakariņām! Paldies par recepti!! :))) skan baigi labi

    Atbildēt
  3. Paldies Tev par recepti! Kā jau bija sagaidāms, tad bērni neēda, bet mums ar vīru nu ļoti garšoja :) šai receptei būs būt recepšu kladītē! :)

    Atbildēt
    • Laura

      Ak, bērni :) Bet nu prieks, ka vismaz jums prieks :)

      Atbildēt

Komentē