Darba dienu vakariņas : 5. nedēļa

Darba dienu vakariņas : 5. nedēļa

Hellou, februāri! Ziniet, ko tas nozīmē? Drīz būs marts, drīz būs pavasaris un zaļumi! Pagaidām vēl mazliet jāpaciešas, bet nemaz jau tik ilgi! Nedēļa bijusi diezgan stresaina, tādēļ arī ceturtdienā padevos, un atļāvos vakariņas pasūtīt. Bet visādi citādi – turpinām iesākto.

PIRMDIENA : CUKĪNI LAZANJA

Šī ir lazanja, kurā nevajadzēs lazanjas makaronus :). Lai process būtu ātrāks, mērci droši var pagatavot jau dienu iepriekš. Var pagatavot pat nedēļu iepriekš un sasaldēt. Citādi nebūs no ātrājām recptēm :)

Sastāvdaļas :

  • 3 cukīni
  • 500 g liellopa maltā gaļa
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi vai sarīvēta
  • 1 mazs baltais sīpols, sakapāts
  • 2 x tomāti gabaliņos savā sulā
  • 200 g biezpiena, sajaukts ar  100 ml saldā krējuma VAI 250 g rikotas siers
  • 1 ola
  • 150 g Parmas siera
  • sāls, pipari
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • sula no 1/2 citrona
  • 1/2 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote oregano

Pagatavošana :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu un ķiploku kopā ar šķipsiņu sāls.
  2. Pievieno gaļu. Apcep 10 minūtes. Pievieno tomātus, paprikas pulveri un oregano. Sautē visu uz vidējas uguns 30 – 40 minūtes.
  3. Cukīni nomazgā un sagriež garenās, plānās šķēlēs. Šķēles aizvietos lazanjas makaronus. Cukīni šķēles pārkaisi ar sāli, un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam noskalo. (Šis ir svarīgs solis, jo cukīni citādi būs ūdeņains).
  4. Rikotas sieram (vai biezpienam) pievieno olu. Pievieni sāli un piparus pēc garšas, šķipsniņu muskatrieksta, citrona sulu un pusi no Parmas siera. Samaisi.
  5. Sakarsē krāsni 200 grādus siltu.
  6. Cepamtraukā kārto visas lazanjas sastāvdaļas. Vispirms iesmērē rikotas mērci. Tad liec cukīni šķēles. Tām pa virsu – gaļas mērci un atkal cukīni šķēles. Tad atkal rikotas mērci, cukīni un gaļas mērci. Pēdējā kārtā liek cukīni. Pārkaisi ar atlikušo Parmas sieru.
  7. Visu pārklāj ar folliju. Liec krāsnī un cep 25 minūtes. Pirms ēšanas ļauj “atpūsties”.

OTRDIENA : GRIĶI AR SĒNEM UN TURKU ZIRŅIEM

Šo “kišmiš” diemžēl nenobildēju :D.  Bet vispār žēl, jo bija gardi.

Sastāvdaļas :

  • 1 sīpols, sakapāts
  • 1 ķiploku daiviņa, sakapāta
  • 250 g šampinjonu, sakapāti
  • 150 g griķi
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 1 iepakojms / apm. 200 g konservēti turku zirņi,noskaloti
  • 150 g kale kāposta, saplēsts mazos gabaliņos / vai spināti
  • zaļumi pasniegšanai pēc izvēles (pētersīļi vai lociņi)

Pagatavošana :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. Pievieno sīpolu, ķiploku un apcep 3 minūtes.
  2. Pievieno sēnes un apcep vēl 4 – 5 minūtes. Pievieno griķus un apcel vēl 2 minūtes.
  3. Tālāk gatavo līdzīgi kā risoto. Pievieno kausiņu buljona, un ļauj tam uzsūkties griķos. Pēc tam pievieno pārējo buljonu. Samaisi un sautē uz vidējas uguns apmēram 15 – 20 minūtes, kamēr griķi gatavi. (Ja ar buljonu nepietiek, pievieno vēl ūdeni).
  4. Pievieno turku zirņus un kale kāpostu  / spinātus. Visu pasildi kopā 2 minūtes.
  5. Pasniedz kopā ar sakapātiem zaļumiem pēc izvēles.

TREŠDIENA : DĀRZEŅU – NŪDEĻU ZUPA

Sastāvdaļas :

  • 3 kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
  • 1 liels burkāns, sarīvēts
  • 1/2 savojas kāposta, sakapāts
  • 100 g saldēti zaļie zirnīši
  • 200 g Udon nūdeles
  • 2 l vistas vai dārzeņu buljona
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana :

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep kartupeļus ar ķiploku 2 – 3 minūtes (lai nedaudz apbrūnē).
  2. Pievieno karstu, uzvārītu vistas / dārzeņu buljonu. Pieber kāpostu un nūdeles. Vāri apm. 5 minūtes .
  3. Pievieno burkānu un zirnīšus. Vāri vēl 1 – 2 minūtes (kamēr visi dārzeņi un nūdeles gatavi).
  4. Pasniedz ar zaļumiem pēc izvēles.

CETURTDIENA : UI…MŪS IZGLĀBA WOLT ĒDIENU PIEGĀDE :) 

PIEKTDIENA : PASTA AR ŽĀVĒTU VISTU

Sastāvdaļas :

  • 250 g penne pasta
  • 2 ēdamkarotes sarkanais (tomātu) pesto (es aizmisu pielikt, bet rekomendēju :D)
  • 50 ml saldā krējuma
  • 1/2 žāvētas vistas, sagriezta gabaliņos
  • 200 g ķiršu tomāti, sagriezti uz pusēm
  • 200 g redīsi, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 50 g Parmas siera, sarīvēts
  • zaļumi pēc gaumes pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Uzvāri pastu. Vāri par 2 minūtēm mazāk, kā norādīts uz iepakojuma. Nokās atstājot nedaudz (apm 50 ml) no ūdens, kurā pasta tika vārīta.
  2. Liec katliņu ar pastu atpakaļ uz vidējas uguns. Pievieno pesto, saldo krējumu un vistu. Visu kopā pasildi 2 minūtes. Pasniedz kopā ar spinātiem vai rukolu, zaļumiem, ķiršu tomātiem, redīsiem un sieru.

6 komentāri

  1. Avatar

    Drīz gribēšu, lai būtu iespēja recepti pieglabāt tepat mājas lapā, lai atkārtoti nav jāmeklē kur tas bija :D Paldies par idejām :)

    Atbildēt
  2. Avatar

    Super foršas receptes! Paldies Laura!

    Atbildēt
  3. Avatar

    Paldies, Laura! Mūsu ģimenei ļoti noder Tavas receptes. Vai Tu ,lūdzu, varētu padalīties ar kādu zivju ēdiena recepti. Varbūt Tev ir zināms kāds feins zivju sautējums?

    Atbildēt
    • Laura

      Sveika! 7DIEN publicēšu receptei ar zivtiņu :)
      Līdz tam vari pameklēt tepat blogā, ieraksti meklētājā : “pikša” / “menca” / “tuncis” :)

      Atbildēt
      • Avatar

        Paldies! :)

        Atbildēt

Komentē