Jaunumi bērnu grāmatu plauktā / ziema 2018/2019

Jaunumi bērnu grāmatu plauktā / ziema 2018/2019

Kopš pēdējā grāmatu ieraksta jau pagājuši trīs mēneši, pa kuriem atkal esam papildinājuši bērnu grāmatu plauktu. Kā ierasts, padalīšos :)

DOOR

Autors : JiHyeon Lee
Izdevniecība :  CHRONICLE BOOKS
Pieejama : Mr Page (nezinu, vai vēl ir), bookdepository.com

Kā man patīk šī grāmata. Šis ir jau otrs korejiešu mākslinieces JiHyeon Lee mākslas darbs, kas nonācis mūsu plauktā. Grāmatā nav teksta, pareizāk sakot – tas ir iedomu valodā, tādēļ tas, kādi ir dialogi, ir atkarīgs no lasītāja. Grāmata ir par puisīti, kurš savā ikdienas dzīvē sastopas ar nogurdinātiem, drūmiem cilvēkiem un pelēkām durvīm. Līdz aiz kādām durvīm viņš atklāj pavisam citu pasauli…

IMAGINE

Autors : John Leon, Amnesty International
Pēcvārds : Yoko Ono Lennon
Ilustrācijas : Jean Jullien
Izdevniecība :  Frances Lincoln Publishers Ltd
Pieejama : bookdepository.com

Šī grāmata komentārus neprasa. Grāmatas teksts, protams, ir no tās pašas slavenās dziesmas. Vārdi, kas rieš cerību arī tad, ja kādā brīdī neklājas, kā gribētos. Grāmata par mieru un toleranci. Liels prieks par šo papildinājumu mūsu plauktā.

RĪTA AGRUMĀ un LAIKS GULĒT IET

Autors : Laurenss Šimels (Lawrence Schimel) un Elīna Brasliņa
Atdzejojusi : Inga Gaile
Izdevniecība : Apgāds Mansards

Grāmatas, kas ikdienišķā veidā apliecina – ģimenes var būt dažādas. Ģimenēs var būt divas mammas vai divi tēti. Edvīnam ļoti patīk šīs grāmatas pārlasīt vairākas reizes, jo dzejolīši ir par aktuālajām tēmām – celšanos no rītiem un gulētiešanu vakaros. Liels prieks, ka arī latviski pieejama šāda grāmata, kas parāda, ka citādais = normāls!

AUGSTĀK PAR ZEMI

Autors: Zane Volkinšteine, Baiba Grīnberga
Ilustrācijas : Agnese Aljēna
Izdevniecība: “Droši un koši”

Brīnišķīga grāmata mazajiem rīdziniekiem un Rīgas viesiem! Iepazīsti skaistākās un ievērojamākās Rīgas vietas kopā ar 3 bērnu ģimeni, kas meklē jaunu dzīvesvietu pilsētā. Šo grāmatu var izmantot kā ceļvedi – izvēlēties kādu galamērķi, izlasīt par to, doties apskatīt dzīvē ar jaunu skatu :) Grāmatā atradīsi gan Vecrīgas torņus, gan Pulvertorni un TV torni, Bibliotēku, Operu u.c. Ļoti skaistas ilustrācijas!

GLĀBĒJCŪKA

Teksta autors : Ieva Auziņa
Ilustrācijas : Ilze Raudiņa
Izdevniecība : “Droši un koši”

“Glābējcūka” ir stāsts par trīs bērniem: Lielo, Mazo un Māsu, kuri kopā dodas piedzīvojumos. Ir tikai viena problēma – viņiem ir jāatrisina kāds grūts matemātikas uzdevums, bet viss cits šķiet interesantāks par to. Bet bērniem veicas, jo viņi satiek Glābējcūku, ar kuras palīdzību uzdevums tiek atrisināts. Aizraujošs stāsts, kas māca – reizēm ir vērts uzdevumus izpildīt laicīgi, nevis prokrastinēt :). Skaistas ilustrācijas!

RŪĶI. LIELĀ ENCIKLOPĒDIJA

Izdevniecība : Zvaigzne ABC

Lielo Rūķu enciklopēdiju daudzi, šķiet, atceras no savas bērnības. Man pašai tāda nebija, bet atminos, ka esmu to šķirstījusi pie kāda klasesbiedra vai bibliotēkā. 2018. gada nogalē šo grāmatu vēlreiz izdevusi  Zvaigzne ABC, un nu man ir arī pašai savs eksemplārs (dalos ar bērniem, protams) :). Lai gan pirmssvētku laikā rūķu tēma teoretiski bija aktuālāka, kā šobrīd, grāmata joprojām tiek pētīta, jo tā ir ļoti apjomīga! Nemaz tik ātri visu par rūķiem neizzināt! Tik daudz leģendu, mītu, un, protams, patiesību un vēsturisku faktu par RŪĶIEM. Tāda mazliet mistiska, noslēpumiem apvīta, vietām amizanta grāmata, – un šī noteikti nav tikai bērniem.

ES ESMU BRĪNUMSIEVIETE

Autors : Elena Beilija
Izdevniecība : Zvaigzne ABC

Šo grāmatu esmu apņēmusies uzdāvināt bērniem, kad būsim uzaicināti uz kārtējām dzimšanas dienas svinībām. Ļoti, ļoti patīk šī grāmata, un to ar prieku lasu dēliem. Grāmatā ir apkopoti vairāku pazīstamu sieviešu drosmīgie dzīvesstāsti – kā viņas ir sasniegušas “lielas” lietas, par spīti šķēršļiem, kas bijuši viņu ceļā. Grāmatā ir arī uzdevumi, kas rosina domāt par problēmām un tēmām, kas ir svarīgas visai pasaulei.

IZPĒTI, EKSPERIMENTĒ UN ATKLĀJ ZINĀTNI

Izdevniecība : Zvaigzne ABC

Ļoti noderīga gāmata garlaicības brīžiem un iedvesmai kopīgām nodarbēm ar bērnu. Evertam ļoti patika darboties. Lielākajai daļai eksperimentu nepieciešamas elementāras lietas, kas mājās jau ir pieejamas, tādēļ kārtējo reizi, kad bērns lūdz veikt eksperimentu, nav iemesla atteikumam :).

TU TO VARI. JAUTRI. JAUTRI EKSPERIMENTI BĒRNIEM KOPĀ AR VECĀKIEM.

Autors : Vija Znotiņa
Izdevniecība : Zvaigzne ABC

Šī eksperimentu grāmata noderēs gan eksperimentiem iekštelpās, gan ārā. Šeit tie ir jau mazliet sarežģītāki, un liela daļa eksperimentu mudina doties ārā, pētīt un izprast dabu, piemēram, noteikt koka vecumu utt.

PASAKAS ĢIMENEI

Autors : Inese Valtere
Ilustrācijas : Gunta Zaļaiskalnda
Izdevniecība : Autorizdevums

Grāmatā ir vairākas jaukas pasaciņas, pārsvarā par dažādu dzīvnieku piedzīvojumiem. Pasakas ir ideāla garuma, lai vakarā pirms miedziņa pieteiktu ar vienu. Ne par īsu, ne par garu! Stāstus papildina jauki un labestīgi zīmējumi. Pēc tam ar bērnu kopā pasakas var pārrunāt un izpildīt autores uzdevumus!

 

 

Komentē