Kārtējā nedēļa, kārtējās receptes :)
PIRMDIENA : PENNE PASTA AR SPARĢEĻIEM, PUĶKĀPOSTIEM UN MANDELĒM
Sastāvdaļas :
- 300 g pilngraudu penne pasta
- ½ puķkāposta, sadalīts mazās rozetītēs
- 350 g sparģeļi
- 100 g mandeles, sakapātas
- 100 ml saldā krējuma
- 2 ķiploka daivas, sakapātas
- Sāls, pipari pēc garšas
Pasniegšanai :
- Parmas siers, sarīvēts
- zaļumi, sakapāti
Pagatavošana :
- Sparģeļiem nogriež balto kātu daļu un nomizo tos. Sagriez 3 – 4 daļās.
- Pastu uzvāri.
- Pannā sakarsē olīveļļu, apcep sparģeļus, puķkāpostus un mandeles kopā ar ķiploku un garšvielām. Cep 3 – 4 min. Pievieno saldo krējumu, nogriez vidēju uguni un visu sautē vēl 3 – 4 min.
- Pasniedz visu kopā ar zaļumiem un sieru.
OTRDIENA : UDON NŪDELES AR JŪRAS VELTĒM
Nedēļas top ēdiens! ;)
Taisnības labad piebildīšu, ka Everts jūras veltes neēda, bet Edvīns ēda garneles.
Sastāvdaļas :
- 300 g Udon nūdeles
- 350 g garneles, čaulas noņemtas
- 350 g mīdijas (bez čaulām)
- 200 g zaļās pākšu pupiņas, sagrieztas 4 daļās
- 150 g sniega zirnīši
- 400 ml kokospiens
- 2 ēdamkarotes karija pasta pēc izvēles
- 4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
- 2 piparmētru zariņi
Pasniegšanai :
- Laims
- Koriandrs
Pagatavošana :
- Uzvāri nūdeles pēc norādēm uz iepakojuma. Noskalo vēsā ūdenī.
- Uzvāri zaļās pupiņas.
- Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep garneles un mīdijas kopā ar ķiploku un sniega zirnīšiem 3 min.
- Kokospienu sajauc ar karija pastu. Bērniem pasniedzu garneles un mīdijas vienkārši ar kokospienu un dārzeņiem, bet pieaugušajiem gatavoju pikanto versiju ar karija pastu.
- Pievieno mērci, pupiņas un piparmētru jūras veltēm, un visu pasautē vēl 3 min.
- Pasniedz kopā ar sakapātu koriandru un laima sulu.
TREŠDIENA : KARTUPEĻI AR ZIRNĪŠIEM UN PĒRĻU GRŪBĀM
Nedēļas bezrecepte :D.
Sastāvdaļas :
- 4 kartupeļi, nomizoti un sagriezti 4 daļās
- 400 g saldēti zaļie zirnīši
- 200 g pērļu grūbas
- 2 timiāna zariņi
- 2 ķiploku daiviņas, sakapātas
- 1 sīpols, sakapāts
- Sāls, pipari pēc garšas
- 150 g fetas siera, sadrupināts
Pagatavošana :
- Uzvāri kartupeļus tā, lai tie būtu vēl mazliet cieti. Mīksti nav vajadzīgi, jo tos vēl liksi krāsnī.
- Uzvāri pērļu grūbas.
- Pannā apcep sīpolu, ķiploku ar timiānu, sāli un pipariem. Cep 5 – 6 min.
- Sasildi krāsni 190 grādus siltu.
- Lielā cepamtraukā liec visas sastāvdaļas. Pārber ar fetas sieru. Cep 10 = 12 min.
CETURTDIENA / PIEKTDIENA : FRIKADEĻU ZUPA AR NŪDELĒM UN TOMĀTIEM
Godīgi sakot man nepatīk gatavot šāda tipa klasiskās zupas. Frikadeļu gatavošana aizņem tik ilgu laiku, ka pat man tas ir par ilgu :D Tādēļ zupa uzreiz 2 dienām!
Sastāvdaļas :
- 2 seleriju kāti, sakapāti
- 3 burkāni, nomizoti un sagriezti ripiņās
- 3 kartupeļi, nomizoti sagriezti kubiņos
- 2 lauru lapas
- 2 l ūdens vai dārzeņu buljona
- 400 ml tomāti gabaliņos savā sulā
- 100 g mazās nūdeles (filini piccoli vai cita veida)
Frikadelēm :
- 400 g liellopa maltās gaļas
- 1 ola
- 5 ēdamkarotes kviešu rīvmaize
- 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiploka spiedi
- Sāls, pipari pēc garšas
Pasniegšanai :
Protams, krējums un zaļumi :)
Pagatavošana :
- Gatavo frikadeles. Samīca kopā visas sastāvdaļas. Veido mazas frikadeles.
- Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep seleriju, burkānus un kartupeļus ar lauru lapām. Cep 3 – 4 min. Pielej verdošu buljonu.
- Visu vāri 5 min. Pievieno frikadeles un vāri vēl 10 min. Nogriez uguni.
- Pievieno tomātus, nūdeles, uzliec vāku un atstāj zupu ievilkties uz 10 min.
- Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
Mmm, paldies par idejām! Man šī idejas ļoti patīk – var smelties kādu iedvesmu :) jau piesekojos Jamie Oliveram ( https://www.jamieoliver.com/), bet to varam nosaukt jau par klasiku :) Darba dienas vakaros sirds kāro pēc ātrajām, bet gardām maltītēm!