Darba dienu vakariņas : 11. nedēļa

Darba dienu vakariņas : 11. nedēļa

Kārtējā nedēļa, kārtējās receptes :)

PIRMDIENA : PENNE PASTA AR SPARĢEĻIEM, PUĶKĀPOSTIEM UN MANDELĒM


Sastāvdaļas :

  • 300 g pilngraudu penne pasta
  • ½ puķkāposta, sadalīts mazās rozetītēs
  • 350 g sparģeļi
  • 100 g mandeles, sakapātas
  • 100 ml saldā krējuma
  • 2 ķiploka daivas, sakapātas
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pasniegšanai :

  • Parmas siers, sarīvēts
  • zaļumi, sakapāti

Pagatavošana :

  1. Sparģeļiem nogriež balto kātu daļu un nomizo tos. Sagriez 3 – 4 daļās.
  2. Pastu uzvāri.
  3. Pannā sakarsē olīveļļu, apcep sparģeļus, puķkāpostus un mandeles kopā ar ķiploku un garšvielām. Cep 3 – 4 min. Pievieno saldo krējumu, nogriez vidēju uguni un visu sautē vēl 3 – 4 min.
  4. Pasniedz visu kopā ar zaļumiem un sieru.

OTRDIENA : UDON NŪDELES AR JŪRAS VELTĒM

Nedēļas top ēdiens! ;)

Taisnības labad piebildīšu, ka Everts jūras veltes neēda, bet Edvīns ēda garneles.

Sastāvdaļas :

  • 300 g Udon nūdeles
  • 350 g garneles, čaulas noņemtas
  • 350 g mīdijas (bez čaulām)
  • 200 g zaļās pākšu pupiņas, sagrieztas 4 daļās
  • 150 g sniega zirnīši
  • 400 ml kokospiens
  • 2 ēdamkarotes karija pasta pēc izvēles
  • 4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 2 piparmētru zariņi

Pasniegšanai :

  • Laims
  • Koriandrs

Pagatavošana :

  1. Uzvāri nūdeles pēc norādēm uz iepakojuma. Noskalo vēsā ūdenī.
  2. Uzvāri zaļās pupiņas.
  3. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep garneles un mīdijas kopā ar ķiploku un sniega zirnīšiem 3 min.
  4. Kokospienu sajauc ar karija pastu. Bērniem pasniedzu garneles un mīdijas vienkārši ar  kokospienu un dārzeņiem, bet pieaugušajiem gatavoju pikanto versiju ar karija pastu.
  5. Pievieno mērci, pupiņas un piparmētru jūras veltēm, un visu pasautē vēl 3 min.
  6. Pasniedz kopā ar sakapātu koriandru un laima sulu.

TREŠDIENA : KARTUPEĻI AR ZIRNĪŠIEM UN PĒRĻU GRŪBĀM

Nedēļas bezrecepte :D.

Sastāvdaļas :

  • 4 kartupeļi, nomizoti un sagriezti 4 daļās
  • 400 g saldēti zaļie zirnīši
  • 200 g pērļu grūbas
  • 2 timiāna zariņi
  • 2 ķiploku daiviņas, sakapātas
  • 1 sīpols, sakapāts
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 150 g fetas siera, sadrupināts

Pagatavošana :

  1. Uzvāri kartupeļus tā, lai tie būtu vēl mazliet cieti. Mīksti nav vajadzīgi, jo tos vēl liksi krāsnī.
  2. Uzvāri pērļu grūbas.
  3. Pannā apcep sīpolu, ķiploku ar timiānu, sāli un pipariem. Cep 5 – 6 min.
  4. Sasildi krāsni 190 grādus siltu.
  5. Lielā cepamtraukā liec visas sastāvdaļas. Pārber ar fetas sieru. Cep 10 = 12 min.

CETURTDIENA / PIEKTDIENA : FRIKADEĻU ZUPA AR NŪDELĒM UN TOMĀTIEM


Godīgi sakot man nepatīk gatavot šāda tipa klasiskās zupas. Frikadeļu gatavošana aizņem tik ilgu laiku, ka pat man tas ir par ilgu :D Tādēļ zupa uzreiz 2 dienām!

Sastāvdaļas :

  • 2 seleriju kāti, sakapāti
  • 3 burkāni, nomizoti un sagriezti ripiņās
  • 3 kartupeļi, nomizoti sagriezti kubiņos
  • 2 lauru lapas
  • 2 l ūdens vai dārzeņu buljona
  • 400 ml tomāti gabaliņos savā sulā
  • 100 g mazās nūdeles (filini piccoli vai cita veida)

Frikadelēm :

  • 400 g liellopa maltās gaļas
  • 1 ola
  • 5 ēdamkarotes kviešu rīvmaize
  • 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pasniegšanai :

Protams, krējums un zaļumi :)

Pagatavošana :

  1. Gatavo frikadeles. Samīca kopā visas sastāvdaļas. Veido mazas frikadeles.
  2. Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep seleriju, burkānus un kartupeļus ar lauru lapām. Cep 3 – 4 min. Pielej verdošu buljonu.
  3. Visu vāri 5 min. Pievieno frikadeles un vāri vēl 10 min. Nogriez uguni.
  4. Pievieno tomātus, nūdeles, uzliec vāku un atstāj zupu ievilkties uz 10 min.
  5. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

1 komentārs

  1. Mmm, paldies par idejām! Man šī idejas ļoti patīk – var smelties kādu iedvesmu :) jau piesekojos Jamie Oliveram ( https://www.jamieoliver.com/), bet to varam nosaukt jau par klasiku :) Darba dienas vakaros sirds kāro pēc ātrajām, bet gardām maltītēm!

    Atbildēt

Komentē