Darba dienu vakariņas : 15. nedēļa

Darba dienu vakariņas : 15. nedēļa

Čau, čau!

Turpinu būt uz tāda veģetārisma viļņa, bet, tajā pat laikā, uz to neiespringstot. Tādēļ viena recepte ar gaļu šonedēļ arī ir.

PIRMDIENA : ŠĶELTO ZIRŅU UN BURKĀNU SAUTĒJUMS AR KOKOSPIENU

Lai gatavošanas procesu paātrinātu, šķeltos zirņus vēlams pirms gatavošanas iemērkt ūdenī un atstāt uz 3 – 4 stundām.

Šī ēdiena gatavošana aizņems ap 40 minūtēm.

Sastāvdaļas :

  • 200 g šķeltie zirņi
  • 2 burkāni, sagriezti mazos kubiņos
  • 2 seleriju kāti, sakapāti
  • 1 sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 1/2 tējkarote malta kumīna
  • 1 tējkarote tandoori masala garšvielu maisījuma (nav obligāti)
  • 1 tējkarote sarkanā paprikas pulvera
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1, 5 l dārzeņu buljona
  • 1 x 400 ml bundža kokospiena
  • koriandrs pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Pannā sasildi olīveļļu, apmēram 5 min apcep sīpolu, ķiploku, seleriju un burkānu kopā ar garšvielām.
  2. Pievieno šķeltos zirņus. Pārlej ar daļu buljona tā, lai tiek nosegti visi zirņi. Kad buljons uzsūcies zirņos, atkal pievieno buljonu, un tā atkārto, līdz viss buljons iztērēts. Pievieno kokospienu un samaisi.
  3. Ja zirņi pēc 30 min vēl nav gatavi, pievieno vēl ūdeni, un sautē uz vidējas uguns, kamēr zirņi ir mīksti.

OTRDIENA : PASTA AR PUĶKĀPOSTU, TURKU ZIRŅIEM UN RIEKSTIEM

Sastāvdaļas :

  • 300 g penne vai rigati pasta (trubiņveida makaroni)
  • 1 mazs puķkāposts, sadalīts mazās rozetītēs
  • 1 x 400 g konservēti turku zirņi
  • 2 timiāna zariņi ar lapiņām
  • 50 ml saldais krējums
  • 50 g Indijas rieksti, sakapāti
  • zaļumi pasniegšanai
  • sāls, pipari pēc garšas
  • *ja vēlies – siers pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Uzvāri pastu al dente. (Lai ir gandrīz gatavi, bet ne pārvārīti, jo tos vēl sildīsi).
  2. Pannā sakarsē olīveļļu, apcep puķkāpostu 2 -3 min kopā ar timiānu, sāli, pipariem. Pievieno 1/2 glāzi ūdens un sautē 5 min.
  3. Pievieno pastu, saldo krējumu, turku zirņus un visu sautē vēl 5 min.
  4. Pasniedz ar sakapātiem riekstiem un zaļumiem.

TREŠDIENA : VIENKĀRŠIE SALĀTI AR / BEZ TĪTARA FILEJAS

Pati vakariņās ēdu diezgan vienkāršus salātus, bet bērniem kopā ar salātiem pasniedzu arī tītara fileju, ko pagatavoju pavisam vienkārši : vispirms apcepot to uz pannas no abām pusēm kopā ar garšvielām (timiānu, ķipolu, sāli, pipariem), un pēc tam liekot to cepeškrāsnī, 200 grādos uz 25 min.

Sastāvdaļas salātiem :

  • 1 iepakojums dažādu salātu maisījuma
  • 1 garais gurķis, sagriezts 1/2 šķēlītēs
  • 2 avokado, sagriezti mazos gabalos
  • 1 cukīni, sagriezts mazos, plānos kubiņos
  • 100 g Indijas rieksti, sakapāti
  • 30 g Parmas siera, sīki sarīvēts
  • zaļumi pēc izvēles – kinza / lociņi / pētersīļi

Mērcei :

  • sula no 1/2 citrona
  • 1 ēdamkarote Ponzu mērces vai sojas mērces
  • 2 tējkarotes baltvīna etiķis
  • 2 ēdamkarotes sezama eļļa (vai olīveļļa)

Pagatavošana :

  1. Visas sastāvdaļas sajauc kopā :).
  2. Salātiem, protams, vari pievienot jebkurus citus svaigos dārzeņus, kā arī kādu sieru.

CETURTDIENA : DĀRZEŅU UN MAKARONU SACEPUMS

Vajadzēja izmēģināt recepti pavārskoliņai, tādēļ šonedēļ makaroi x 2 :)).

Sastāvdaļas :

  • 250 g mazie radziņu makaroni (cornetti rigati)
  • 250 g dažādi dārzeņi, sarīvēti (burkāns, cukīni, brokolis)
  • 200 g Čedaras siera, sarīvēts
  • 2 olas
  • 300 ml piena
  • 1/4 tējkarote malta muskatrieksta
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana :

  1. Sasildi krāsni 200 grādus siltu.
  2. Uzvāri makaronus, nokās, un noskalo aukstā ūdenī.
  3. Olas sakul ar dakšiņu, pievieno 150 g sieru un visu pienu, muskatriekstu, sāli, piparus.
  4. Makaronus liec lielā (vai vairākos mazos) cepamtraukā, pievieno dārzeņus un piena – olu – siera masu. Samaisi. Pārkaisi ar atlikušajiem 50 g siera.
  5. Visu liec krāsnī, cep 20 – 25 minūtes.

PIEKTDIENA : TORTILJAS AR GAĻAS BUMBIŅĀM

Piektdienām der ari garākas receptes :). Vari izmantot arī tako laiviņas tortilju vietā.

Sastāvdaļas :

  • 500 g liellopa maltā gaļa
  • 4 ēdamkarotes rīvmaize
  • 1 ola
  • 1/2 sīpols, sīki sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 1 ēdamkarote tomātu mērce / sasmalcināti tomāti
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote malti pipari

Salāti pasniegšanai :

  • romiešu salāts, sakapāts
  • 1/2 sarkanā kāposta, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 1 liels burkāns, sarīvēts
  • 1 paprika, sagriezta plānās šķēlītēs
  • 1 liels vai 2 mazi gurķi, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces + sula no 1/4 citrona (vai 2 ēdamkarotes Ponzu mērce)
  • sula no 1/2 citrona
  • 4 ēdamkarotes Grieķu jogurta
  • 1 tējkarote Dižonas sinepes

Mērce bumbiņām (bērniem pasniedzu bez šīs mērces) :

  • 2 ēdamkarotes pikanta mērce / Sriracha sauce
  • 2 ēdamkarotes Teriyaki mērce
  • 2 ēdamkarotes sojas mērce

Pasniegšanai :

  • kinza / koriandrs, sakapāts
  • 8 mazas tortiljas

Pagatavošana :

  1. Sajauc kopā visas sastāvdaļas gaļas bumbiņām. Veido nelielas gaļas bumbiņas. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep bumbiņas 7 – 8 minūtes. Vari cept ari cepeškrāsnī.
  2. Pagatavo mērci un pievieno gaļas bumbiņām.
  3. Sajauc kopā visas salātu sastāvdaļas.
  4. Pirms pasniegšanas krāsnī sasildi tortiljas (parasti instrukcijas ir uz iepakojuma).
  5. Tortiljas piepildi ar gaļas bumbiņām un salātiem. Pārkaisi ar kinzu.

2 komentāru

  1. Tā salātu mērcīte ar soju un sezama eļļu ir labākais kas ar mani noticis!

    Atbildēt

Komentē