Darba dienu vakariņas : 16. nedēļa

Darba dienu vakariņas : 16. nedēļa

Jo siltāks kļūst ārā, jo vairāk vakariņās gribu ēst dažādus salātus. Salāti, protams, nav tikai “plikas” salātlapas vien, tos var pagatavot tīri sātīgus, un pasniedzot ar attiecīgajām piedavām, arī bērni tos labprāt ēd!

PIRMDIENA : RĪSI AR “ČILLI”

Sastāvdaļas :

  • 250 g basmati rīsi
  • 1 x konservētas sarkanās pupiņas, noskalotas
  • 1x konservētas melnās pupiņas, noskalotas
  • 1 sarkanais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daivas, sakapātas,
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 2 x 400 g tomāti gabaliņos savā sulā
  • zaļumi un fetas siers pasniegšanai
  • avokado pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Uzvāri rīsus.
  2. Pannā sasildi olīveļļu, apcep sīpolus, ķipolku un tomātu pastu 3 – 4 min.
  3. Pievieno pupiņas un tomātus gabaliņos, visu sautē 15 minūtes.
  4. Pasniedz kopā ar rīsiem un šķēlēs sagrieztu avokado. Pārkaisi ar zaļumiem, un ja vēlies – ar fetas sieru.

OTRDIENA : ROMIEŠU SALĀTI AR TURKU ZIRŅIEM

Sastāvdaļas :

  • 2 x romiešu salāti
  • 1 x 400 g konservēti turku zirņi, noskaloti
  • 1 cukīni, sagriezts ļoti plānos kubiņos
  • 1 garais gurķis, sagirezts plānos kubiņos
  • 50 g Indjas rieksti, sakapāti
  • 2 x avokado, sagriezti kubiņos
  • 100 g fetas siers, sadrupināts
  • 2 ēdamkarotes sezama sēkliņas
  • mērcei : 100 g bezpiedevu jogurts + 2 tējkarotes Dižonas sinepes + 1 ēdamkarote sojas vai Ponzu mērce + sula no 1/2 citrona + sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana :

  1. Sajauc kopā visas mērces un salātu sastāvdaļas.
  2. Pasniedz ar zaļumiem pēc izvēles.

TREŠDIENA : SĀTĪGIE GRŪBU SALĀTI

Sastāvdaļas :

  • 200 g pērļu grūbas, uzvārītas
  • 2 x iepakojumi konservēts tuncis savā sulā (es iegādājos tunci ar ilgtspējīgas zvejniecības sertifikātu veikalā Sky & More)
  • 1 x burciņa saulē kaltēti tomāti eļļļā, sagriezti mazos gabaliņos
  • 1 x burciņa konservēta kukurūza, noskalota
  • 125 g spināti
  • mērcei : eļļa no saulē kaltētiem tomātiem + 1 ēdamkarote kaņepju vai olīveļļa + 2 ēdamkarotes Ponzu (vai sojas) mērces
  • zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Pasnied ar zaļumiem pēc izvēles.

CETURTDIENA : KARTUPEĻU SALĀTI AR / BEZ VISTAS

Pati ēdu šos salātus bez vistas, bet bērni un vīrs ar.

Sastāvdaļas :

  • 6 vidēji kartupeļi
  • 2 avokado, sagriezti mazos kubiņos / vai mīkstums ar karoti izņemts un saspaidīts
  • 100 g zaļās olīvas bez kauliņiem, sagrieztas uz pusēm
  • 400 g vistas lauku filejas*
  • 2 ķiploka daivas
  • 2 timiāna zariņi
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 100 g redīsi, sagriezti plānās šķēlītēs
  • mēcei : 2 ēdamkarotes grieķu jogurta + 1 ēdamkarote Dižonas sinepes + 1 ēdamkarotes sojas mērce
  • sakapātas dilles, pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Kartupeļus uzvāri un sagriez kubiņos.
  2. Ja salātiem pievieno vistu : Pannā sakarsē olīveļļu, no abām pusēm apcep vistas fileju. Vistu pirms cepšanas “iemasē” ar sāli un pipariem. Kopā ar vistu pannā apcep arī ķiploku daivas un timiānu. To visu pārceļ cepampannā, pielej glāzi ūdens un cep krāsnī, 190 grādos, 30 minūtes. Kad vista gatava, izņem no krāsns, atdzesē un sagriez mazos gabaliņos.
  3. Kartupeļus sajauc ar vistu, olīvām, avokado un mērci. Pasniedz pārkaisot ar zaļumiem.

PIEKTDIENA : LĒCU SALĀTI AR KALE UN BROKOĻIEM

Diemžēl nenobildēju…:)

Sastāvdaļas :

  • 200 g zaļās lēcas, uzvārītas
  • 150 g kale jeb lapu kāposta
  • 1 mazs brokolis, sadalīts mazās rozetītēs
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 x salātu maisījums ar rukolu
  • 30 g Parmas siers, sīki sarīvēts
  • mērcei : 1 ēdamkarote olīveļļas + 1 ēdamkarote kaņepju eļļas + 1/2 sula no citrona + Tabasco / pikanta mērce pieaugušajiem

Pagatavošana :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. 3 – 4 min apcep kale kāpostu un brokoli kopā ar sojas mērci un ķiploku.
  2. Kale un brokoli sajauc kopā ar lēcām un salātiem. Pievieno mērci un pārkaisi ar sieru.

5 komentāri

  1. Avatar

    Ļoti foršas receptes :) Paldies,ka padalies!
    Kā Tev bērni novērtē salātus? Mans gandrīz 3gadnieks šobrīd diemžēl negrib ēst neko sajauktu ar “mērci”, tad nu salāti sanāk tikai vecākiem.

    Atbildēt
    • Laura

      Salātus sākuši ēst tikai pēdējā laikā!! Par ko man prieks…. varbūt ņēma piemēru no manis :)

      Atbildēt
  2. Avatar

    Tu izmanto diezgan daudz konservu. Man jau arī laika taupības nolūkos tā ir, bet ik pa laikam domāju, ka varētu savārīt es pati pupiņas un turku zirņus vairumā un glabāt saldētavā.

    Atbildēt
    • Laura

      Jā,
      vienīvi konservus kā tādus es nepērku gan. Vienmēr tikai terapakas vai citus iepakojumus, kas nav konservu bundža :)

      Atbildēt
  3. Avatar

    Par pirmo recepti- pupiņas taču jau gatavas, kādēļ jāsautē 15min? Ar 5min nepietiek? :)

    Paldies par idejām!

    Atbildēt

Atbildēt uz Ieva Atcelt atbildi