Darba dienu vakariņas : 14. nedēļa

Darba dienu vakariņas : 14. nedēļa

Šonedēļ ēdienkarti es neplānoju. Paļāvos uz tiem produktiem, kas jau bija mājās + svaigos piepirku klāt. Sanāk tāda diezgan ātri pagatavojamu ēdienu nedēļa. Daudz turku zirņu un fetas siera (jo krājumi tak jāiztērē) :). Un pirmā aukstā zupa šosezon!

Pirmdiena : kvinoja ar sparģeļiem un avokado

Es jau teicu, ka esmu “uzsēdusies” uz sparģeļiem. Tad nu tie tapa arī šonedēļ.

Vari apskatīt Jamie Oliver video, kā pareizi sagatavot sparģeļus : https://www.youtube.com/watch?v=HxFy93wn25E

Sastāvdaļas :

  • 300 g kvinoja
  • 2 avokado
  • 500 g sparģeļi
  • pasniegšanai : fetas vai Parmas siers, zaļumi, sezama vai citas sēkliņas

Pagatavošana :

  1. Uzvāri kvinoju.
  2. Sparģeļus apslaki ar olīveļļu, sāli un pipariem, apcep pannā 3 – 4 min, lai ir gatavi, bet vēl ir kraukšķīgi.
  3. Kvinoju pasniedz kopā ar sparģeļiem, sagrieztu avokado, pārkaisi ar fetas / Parmas sieru, zaļumiem un sēkliņām pēc izvēles.

Otrdiena : poke bowl

Tā kā no iepriekšējās dienas bija palikusi pāri kvinoja, izmantoju to lietderīgi un pievienoju poke bowl. OMG. Nedēļas mīļākais ēdiens! Gatavoju ar garšīgajām Cesars.lv mērcītēm!

Recepti meklē : https://viensplusviens.lv/2019/04/poke-bowl/

Trešdiena : pērļu kuskuss ar turku zirņiem, salāti

Vēl viens ļoti vienkāršs ēdiens. Pavārgrāmatā es tādu neliktu, bet ikdienā tādi ir daudz! :) Ātri, gardi, veselīgi! Un tieši tādi salāti, kas garšo arī bērniem…


 Sastāvdaļas :

  • 250 g pērļu kuskuss
  • 400 g konservēti vai vārīti turku zirņi
  • 1 liels vai 2 mazi romiešu salātli, sagriezti
  • 6 mazie gurķi, sagriezti
  • 100 g fetas siers, sadrupināts
  • 2 ēdamkarotes sezama vai citas sēkliņas
  • zaļumi, sakapāti
  • svaigi malti melnie pipari

Salātu mērcei :

  • 2 ēdamkarotes grieķu vai bezpiedevu jogurta
  • 1 ēdamkarote sojas mērce vai sāls pēc garšas
  • sula no 1/2 citrona
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepes
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 2 ēdamkarotes kaņepju vai cita eļļa pēc gaumes

Pagatavošana :

  1. Pērļu kuskusu uzvāri un sajauc ar turku zirņiem. Pievieno sāli, piparus pēc garšas.
  2. Salātlapas sajauc ar gurķi un fetas sieru.
  3. Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas un pievieno salātiem.
  4. Droši var jaukt visu kopā – arī pērļu kuskusu un turku zirņus. Es uz šķīvja to atdalīju, jo tā ēd bērni :).

Ceturtdiena : tortellini bērniem, salāti man

Zināju, ka ceturtdiena būs ļoti pilna un steidzīga diena. Vakarā nebiju mājās ne es ne Toms, tādēļ bērniem vakariņām atstāju vienkārši labus tortellini (pildītus ar spinātiem un rikotu), un pati pirms došanās prom pagatavoju ātrus salātus. Šie salāti ir teju tāds pats ēdiens, kādu gatavoju trešdienas vakarā ar dažām izmaiņām. Bet ja nu kādam noder – padalīšos!

Sastāvdaļas (1 personai!) :

  • 1 mazais romiešu salāts, sagriezts
  • 30 g fetas siers, sadrupināts
  • 200 g turku zirņi, konservēti vai vārīti
  • 4 saulē kaltēti tomāti eļļā, sagriezti mazos gabaliņos
  • 1 – 2 ēdamkarotes sezama eļļa
  • sula no 1/2 citrona
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
  • 1 – 2 ēdamkarotes nogatavināta balzamiko
  • zaļumi un sēkliņas pēc izvēles pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Sajauc kopā visas sastāvdaļas :))

Pietkdiena : aukstā zupa

Aukstās zupas sezona ir klāt!! Te būs viena no manām aukstās zupas versijām.

Sastāvdaļas :

  • 600 g marinētas un rīvētas bietes (var pagatvot pats, var pirkt veikala)
  • 1 l atdzisis dārzeņu buljons
  • 1 l kefīra
  • 1 garais gurķis
  • 150 g redīsi, sagrieti plānās šķēlītēs
  • 1 kolrābis, sarīvēts vai sagriezts mazos kubiņos
  • 10 – 12 paipalu oliņas, vārītas
  • zaļumi pasniegšanai (es izvēlos kinzu!)
  • citrona vai laima sula pasniegšanai (es izvēlos laimu)
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana :

  1. Sagatavo visas sastāvdaļas (izņemot olas). Sajauc kopā un liec ledusskapī ievilkties un atdzesēties.
  2. Pasniedz apslakot ar laima / citrona sulu un zaļumiem, pievieno olas.

7 komentāri

  1. Avatar

    Jūsu blogs iedvesmojis mani vienmēr. :)
    Ko saka bērni par tādu ēdiena dažādību? Kā arī garšvielu daudzveidību? Vai viņiem vienmēr garšo un ir vienkārši pieraduši, ka mamma tā gatavo? :) Lasu un ceru, ka manējais arī izaugs par labu visēdăju :)

    Atbildēt
    • Laura

      Sveika!
      Man jau šķiet, ka garšvielas izmantojam diezgan klasiskas… varētu vēl dažādāk :)
      Nav jau tā, ka es vispār nedomātu par to, vai bērns ēdīs attiecīgo ēdienu. +/- zinu, kas garšo arī viņiem, pikantus ēdienus, piemēram, negatavoju (vai gatavoju divas versijas – maigāku bērniem, pikantāku mums ar vīru).
      Vienkārši cenšos pasniegt dažādus, sezonālus produktus!
      Mazākais šobrīd “ņem pretī” visu. Un vienmēr ar prieku nočiepj arī no mana šķīvja, lai gan viņam tiek dots tas pats.
      Vecākais ir izvēīgāks, taču es zinu, ka, piemēram, dažādus graudaugus viņš ēd ar prieku, jo no bērnības regulāri esmu devusi ēst dažādus. Dārzeņus protu pagatavot tā, kā viņam garšo. Gaļa un zivis – pēc iespējas “saprotamāk” :)

      Atbildēt
  2. Avatar

    Čau, Laura! Liels tev paldies par iedvesmojošajiem “Darba dienu vakariņas” postiem! Tā ir liela motivācija arī man censties un plānot vakariņas savai ģimenei. Jautājums – kur tu iesaki pirkt sparģeļus?

    Atbildēt
    • Laura

      Sveika!
      Sparģeļi nu jau šķiet ir katrā lielveikalā… :) Man nav tāda viena konkrēta veikala, kur pērku. Gan Rimi, gan Maxima, gan Sky…:)

      Atbildēt
      • Avatar

        Paldies! :) Jautāju, jo atceros, ka kādreiz biji ļoti par bioloģiski audzētu pārtiku un iedomājos, ka varbūt tev ir kāda īpašā vieta/saimniecība, kur iegādājies spargeļus. Šo gadu laikā esmu ļoti daudz iedvesmojusies no tevis publicētajām receptēm un ieteikumiem pārtikas produktu izvēlē. Liels tev paldies un ceru, ka iedvesma regulāri papildināt blogu nepazudīs ilgi, ilgi. :)

        Atbildēt
        • Laura

          Mīļš paldies, prieks, ka seko līdzi!
          Bio sparģeļi ir Rimi! :)

          Atbildēt
  3. Avatar

    Paldies par receptēm.Nesen ieviesu arī nedēļas ēdienkarti,ko kombinēju ar daudz Tavām receptēm. :) ir gardi!
    Man vienīgi jautājums par kvinoju-esmu gatavojusi 2 reizes un vienmēr tā sanāk tāda rūgtena.Tā kā tas man ir “jauns” ēdiens-gribēju prasīt,vai tādai tai garšai jābūt?Ar ko labi vēl kombinēt šo brīnumu?
    Paldies jau iepriekš par atbildi!

    Atbildēt

Komentē