Darba dienu vakariņas / 20

Darba dienu vakariņas / 20

Es jau teicu, ka siltajā laikā apkopot darba dienu receptes kļūst grūtāk, bet es turpinu censties – ņemiet par labu :) Šonedēļ arī nekādi nevarēju atrast savu fotoaparāta baterijas lādētāju, tādēl bildes ašās ar telefonu… bet nu viss ir atradies :)

PIRMDIENA : RĪSI AR “ČILLI”

Man ļoti sagribējās gaļu… Un šī ir mūsmāju klasika…

Sastāvdaļas :

  • 250 g basmati rīsi
  • 1/2 sarkanais sīpols, sakapāts
  • 1 burkāns, sakapāts mazos gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 400 g bio liellopa maltā gaļa
  • 1/2 tējkarote kaltēta vai svaiga oregano
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 x iepakojums konservēta kukurūza
  • 2 x konservēt tomāti savā sulā
  • zaļumi pasniegšanai
  • rīvēts Parmas siers pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Pannā sakarē olīveļļu. Apcep sīpolu un ķiploku kopā ar tomātu pastu.
  2. Pievieno gaļu un apcep 10 min.
  3. Pievieno paprikas pulveri, oregano un konservētos tomātus. Nogriez vidēju uguni un visu sautē 25 minūtes.
  4. Pievieno kukurūzu un sautē vēl 5 minūtes.
  5. Rīsus un gaļu pasniedz kopā ar zaļumiem un sieru .
  6. Pieaugušie porcijai var pievienot papildus sāli vai kādu pikantu mērci.

OTRDIENA : PASTA AR GRILSIERU

Sastāvdaļas :

  • 300g penne pasta
  • 1 iepakojums “Dzintara” grilsiers vai cits grilsiers (ap 350 g), sagriezts kubiņos
  • 350 g sparģeļi
  • 100 g fetas siera, sadrupināts
  • 1 ķipoloka daiviņa, sakapāta
  • 50 g ciedru rieksti
  • 100 ml saldā krējuma vai tā aizvietotājs (es izmantoju auzu kulinārijas krēmu)
  • zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Uzvāri pastu.
  2. Pannā sakarsē olīveļļu, apcep sparģeļus un sieru kopā ar ķiploku 5 min.
  3. Katliņā sajauc pastu, sieru, sparģeļus, ciedru riekstus un saldo krējumu. Pasildi visu kopā 2 – 3 min.
  4. Pasniedz ar zaļumiem un fetas sieru.

TREŠDIENA : PUPIŅU ZUPA

Sastāvdaļas :

  • 2 selerijas kāti, sakapāti
  • 2 kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 2 burkāni, sagriezti kubiņos
  • 2 ēdamkarotes tomātu pasta
  • 1 tējkarote sarkanā paprikas pulvera
  • 2 lauru lapas
  • 1 cukīni, sagriezts mazos kubiņos
  • 1 x 400 g konservētas vai vārītas baltās pupiņas
  • 1 x 400 g konservētas sarkanās pupiņas
  • 2 l dārzeņu buljona
  • zaļumi un rīvēts Parmas siers pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu. Pievieno seleriju, kartupeļus, burkānus un tomātu pastu. Apcep visu 3 – 5 minūtes.
  2. Pievieno garšvielas un verdošu buljonu. Visu vāri 10 minūtes līdz dārzeņi gatavi.
  3. Pievieno pupiņas un cukīni. Vāri vēl 5 minūtes.
  4. Pasniedz ar rīvētu sieru un zaļumiem.

CETURTDIENA : TAKO AR FALAFELA BUMBIŅĀM

Sastāvdaļas :

  • 1 x iepakojums falafel bumbiņu maisījuma (izmantoju šo : https://bio.lv/lv/bezglutna/1404-bauck-hof-falafel-bumbinas-.html)
  • 1 x iepakojums tako laiviņas
  • 1 / 2 sarkanā kāposta
  • 1 / 2 parastā kāposta
  • 1 burkāns, sarīvēts
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
  • 100 g turku vai grieķu jogurta
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepes
  • sakapāti zaļumi

Pagatavošana :

  1. Falafela bumbiņas pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma.
  2. Garās strēmelēs sakapā abus kāpostus.
  3. Jogurtu sajauc ar sinepēm, sojas mērci un ķiploku. Mērci sajauc ar kāpostiem un burkānu.
  4. Tako laiviņas pildi ar kāpostu un burkānu salātiem un falafela bumbiņām.

PIEKTDIENA : DĀRZEŅU SAUTĒJUMS AR BULGURU

Foto diemžēl nav, bet taisnības labad teikšu, ka bērni ēda pa 2 porcijām! :)

Sastāvdaļas :

  • 1 / 2 sarkanais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 1 ēdamkarote tomātu pasta
  • 1 tējkarote malta sarkanā paprikas pulvera
  • 200 g bulgura
  • 700 ml buljona
  • 1 saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
  • 1 burkāns, sagriezts kubiņos
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta kubiņos
  • svaigi dārzeņi un zaļumi pasniegšanai
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana :

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu. Pievieno sīpolu, ķiploku un tomātu pastu. Apcep visu 5 min uz mazas uguns.
  2. Pievieno bulguru un dārzeņus. Apcep 2 – 3 min.
  3. Pievieno buljonu un paprikas pulveri. Visu sautē uz vidējas uguns 20 – 25 minūtes vai līdz dārzeņi un bulgurs gatavs.
  4. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un dārzeņiem, piemēram, redīsiem, gurķiem utt.

6 komentāru

  1. Lauriņ, Tu falafela bumbiņas cep eļļā vai cepeškrāsnī?

    Atbildēt
  2. Kur jūs ņemat buljonu? Vārat pati?

    Atbildēt
  3. 5dienas ēdienkartē nav minēts, cik daudz buliona. Tas domāts kubiņš vai ml bulions?

    Atbildēt
    • Sveika,
      ui, tiešām neesmu uzrakstījusi.
      Buljons noteikti ml, lai bulguram būtu kur gatavoties. Vajadzētu būt ap 700 – 800 ml.

      Atbildēt

Komentē