Brīvdienas Tartu

Brīvdienas Tartu

Pirms kāda laika jautrā kompānijā (es, 2 draudzenes un viņu bērni) devāmies nelielā izbraucienā uz Tartu. Mūsu galvenais mērķis bija AHHAA zinātnes centra apmeklējums un vienkārši kopā labi pavadīt laiku tikai ar vecākajiem bērniem, jo mazākie brāļi un māsas visiem šoreiz palika mājās ar tētiem. Protams, devāmies arī uz “šķībo māju” un baudījām pārsteidzoši jauko Igaunijas pilsētiņu.

KUR NAKŠŅOT?

Sākšu ar svarīgāko – palikšana. Instagramā saņēmu ļoti daudz vēstules ar lūgumu padalīties, kur mēs – salīdzinoši liela kompānija – palikām pa nakti. Varu padalīties, ka dzīvoklis bija tiešām jauks un piemērots palielai kompānijai ar bērniem. Mēs palikām Ontic wellness Apartments. Dzīvoklis atradās mierīgā rajonā, netālu no lielveikala. Dzīvē tas izskatījās mūsdienīgāks un omulīgāks kā fotogrāfijās! Tam bija arī plaša un saulaina terase. Iesaku!

Informāciju par mūsu naktsmītni vari apskatīt te : www.booking.com/hotel/ee/ontic-apartment-with-spa.html

AHHAA ZINĀTNES CENTRS

Tartu ir tiešām ļoti pievilcīgs galamērķis ģimenēm ar bērniem. Brauciens uz Tartu nav ilgs, un pietiks ar vienu sestdienu un svētdienu, lai pietiekami daudz paspētu.

Kā jau minēju sākumā, mūsu galvenais mērķis bija AHHAA zinātnes centrs, kuru var pamanīt staigājot pa Tartu centru. Mēs tur gadījāmies īstajā brīdī, jo šobrīd, līdz pat novembrim, ir apskatāma izstāde “Ahhaa, skrējiens kosmosā!”. (Ja seko līdzi blogam, iespējams, būsi jau pamanījis, ka Evertam ir īpašas attiecības ar kosmosu). Noteikti ir vērts aizdoties un to izpētīt, jo tur varēja ne tikai apskatīt ievērojamu eksponātu kolekciju (piemēram, astronautu skafandrus, Sputniku, mēness virsmas paraugus, teleskopus), bet arī izmēģināt robotus un reibinošu pastaigu pa kosmosa tuneli.

Infomāciju par kosmosa izstādi vari apskatīt te : www.ahhaa.ee/kas-notiek/notikumu-kalendars/ahhaa-skrejiens-kosmosa

Zinu, ka daudzi no bloga lasītājiem AHHAA zinātnes centrā jau ir bijuši, bet tie, kas interesējās par to, ar kāda vecuma bērniem ir vērts plānot zinātnes centra apskati, lai vizīte būtu pilnvērtīga, es teiktu, ka 5+ ir ideāls vecums. Everts AHHAA centrā bija bijis vēl nepilnu 3 gadu vecumā, un, lai gan arī tad viņam bija interesanti, 5+ gadu vecumā viņš daudz vairāk izprata dažādas AHHAA centa piedāvātās aktivitātes.

AHHAA zinātnes centrā pavadījām apmēram 4 stundas, kuru laikā paguvām apskatīt un izmēģināt visu! Arī pusdienas paēdām tur pat uz vietas. Ēdiens bija ļoti vienkāršs un garšīgs (kā bērnudārzā ;)), un ēdienu izvēle bija gana plaša.

Kad bijām iestiprinājušies, devāmies arī uz planetāriju, kuru iepriekšējā reizē Everts vecuma dēļ nevarēja apmeklēt. Atšķirībā no draugiem, kuriem nav tik liela aizraušanās ar kosmosu, Everts visu noskatījās ar interesi, skaļi komentējot katru planētu un tās pavadoņus.

Informāciju par AHHAA zinātnes centru vari atrast : www.ahhaa.ee/lv

APGRIEZTĀ MĀJA / TAGURPIDI MAJA

Atpakaļceļā uz Rīgu mēs apmeklējām arī vienu no populārākajiem Tartu tūrisma objektiem ģimenēm ar bērniem – apgriezto māju. Mājā bija super, un bērni bija sajūsmā! Pamatīgi izskraidījās skaļi smejoties par apgrieztajām mēbelēm.

Informāciju par apgriezto māju vari atrast : www.tagurpidimaja.ee/lv

KUR PAĒST?

Pirmajā vakarā Tartu ieradāmies diezgan vēlu. Bērni bija noguruši un izsalkuši, tādēļ ēdienu pasūtījām izmantojot Wolt aplikāciju. Pamanīju, ka tur atsevišķiem restorāniem un kafejnīcām ir piešķirta kvalitātes zīme “eco friendly”. Izvēlējāmies vienu no šīm ēstuvēm, kuras piedāvājums šķita pietiekami plašs, lai visi atrastu kaut ko piemērotu savai gaumei – KOLM TILLI. Izvēle bija izcila! Mēs visi bijām tik lielā sajūsmā, ka arī nākamajā dienā izvēlējāmies ēdienu šīs vietas. Nākamreiz noteikti jāaiziet arī uz pašu restorānu.

No Kom Tilli abus vakarus izvēlējos ēst bao bun, kas man ļoti, ļoti garšo :)
Tik labi!

Informāciju par KOLM TILLI vari atrast : www.facebook.com/kolmtilli/

Pēdējā dienā ar bērniem paēdām “vecajā labajā” Vapiano, jo makaronus ēd visi :))

Informāciju par VAPIANO vari atrast : ee.vapiano.com/en/home/

Foršu kafiju un saldējumu vari atrast REVAL CAFE.


Informāciju par REVAL CAFE vari atrast : revalcafe.ee/en/cafes/tartu/

REVAL CAFE

KĀ PĀRVIETOTIES?

Ja līdzi nav savs auto, Tartu, tāpat kā Rīgā ir ļoti ērti izmantot Bolt taksometra pakalpojumus. Tartu gan nav tik liela, lai pa to nepārvietotos ar kājām.

Kopumā Tartu atstāja uz mums pārsteidzoši labu iespaidu. Šiet noteikti atgriezīsimies! Vēl šovasar jāpagūst aizbraukt pie otriem kaimiņiem – Lietuvai :)

Komentē