Vegāniskā kukurūzas biezzupa

Vegāniskā kukurūzas biezzupa

Rudens un ziemas sezonā ļoti bieži gatavoju dažādas ātri pagatavojamas biezzupas. Gan garšai, gan sātīgumam mēdzu tām pievienot arī konservētus pākšaugus vai kukurūzu. Šoreiz pagatavoju vegānisko biezzupu izmantojot “Globus” konservēto kukurūzu.

SASTĀVDAĻAS :

  • 1 baltais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 1 puravs, sakapāts
  • 2 selerijas kāti, sakapāti
  • 1 x iepakojums Globus konservētā kukurūza
  • 5 kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • sāls un pipari pēc garšas
  • svaigi pētersīļi, sakapāti

PAGATAVOŠANA :

  1. Katlā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu, ķiploku, puravu un selerijas kātu 7 – 10 minūtes kopā ar sāli pēc garšas.
  2. Pievieno kartupeļus un dārzeņu buljonu. Vāri 15 minūtes.
  3. Pievieno muskatriekstu, paprikas pulveri, kukurūzu un kokosriekstu pienu. Pasildi 2 – 3 minūtes un pasniedz ar svaigi maltiem pipariem un sakapātiem pētersīļiem.

RECEPTE TAPUSI SADARBĪBĀ AR “GLOBUS”

2 komentāri

  1. Avatar

    Kurā brīdī tā kukurūza jāliek?

    Atbildēt
    • Laura

      Pašu svarīvāko neuzrakstīju :D Beigās. Tagad izlaboju :)

      Atbildēt

Komentē