Veganuary : pikantais tofu kultenis ar piedevām

Veganuary : pikantais tofu kultenis ar piedevām

Tie, kas man seko Instagramā, jau zina, ka šomēness piedalos izaicinājumā “Neapēd Zemeslodi”, un visu janvāri ēdu vegāniski. Šis izaicinājums mani motivē vēl vairāk eksperimentēt ar receptēm uz augu bāzes, un pati esmu pārsteigta par to, cik ļoti man tas viss garšo!

Ilgu laiku man tofu negaršoja, bet nu esmu to beidzot iemācījusies garšīgi pagatavot. Ar tā lietošanu uzturā gan joprojām pārāk neaizraujos :). Šoreiz olu kulteņa vietā pagatavoju pavisam vienkāršu tofu kulteni.

SASTĀVDAĻAS 1 PORCIJAI :

Tofu kultenim :

  • 100 g tofu
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes sasmalcināti tomāti savā sulā (var mēģināt arī ar svaigiem)
  • sasmalcināti, kaltēti čilli pipari (vai kāds pikanto garšvielu maisījums)
  • 2 šķipsniņas malta kumīna
  • sāls un pipari pēc garšas

Sausmaizītēm :

  • 2 sausmaizītes (man ļoti garšo I Love Eco sausmaizītes ar sezama sēkliņām)
  • 1 avokado
  • 1/4 sarkanā sīpola, sakapāts
  • 1/4 laima
  • sāls un pipari pēc garšas
  • zaļumi, piem., lociņi

Pasniegšanai :

  • jebkādi svaigi salāti, apslacīti ar olīveļļu un baltvīna vai citu etiķi

PAGATAVOŠANA :

  1. Tofu saspaidi ar dakšiņu. Pievieno sojas mērci, sāli, piparus un čilli.
  2. Pannā sakarsē olīvelļu. Apcep tofu 5 minūtes uz vidējas uguns. Pievieno tomātus un apcep vēl 2 – 3 minūtes.
  3. Avokado saspaidi ar dakšiņu. Pievieno sakapātu sarkano sīpolu, sāli, piparus un laima sulu. Avokado masu smērē uz sausmaizītēm, pārkaisi ar zaļumiem.
  4. Visu pasniedz uz šķīvja kopā ar svaigiem salātiem.

Komentē