Dienas ēdienkarte ģimenei : 1. diena

Dienas ēdienkarte ģimenei : 1. diena

Zinu, ka daudziem no mums šobrīd trūkst idejas, ko pagatavot ēst ģimenei vairākas reizes dienā! Tā kā ģimenes ēdienkarti nedēļai plānoju regulāri, padalīšos ar savām idejām sezonālām un vienkaršām maltītēm ģimenei.

BROKASTIS (6 – 8 porcijas) : FRITTATA AR DĀRZEŅIEM

Processed with VSCO with q8 preset

Sastāvdaļas :

  • 12 olas
  • 50 ml piena
  • 1/2 tējk. sāls
  • šķipsniņa svaigi malti melnie pipari
  • 100 g rīvēta siera (pēc izvēles) – man pa rokai bija 50 Holandes siera un 50 g cietā siera
  • 4 glāzes dažādu sagrieztu dārzeņu, piemēram, 1 glāze šampinjoni, 1 glāze parastais kartupelis, 1 glāze saldais kartupelis, 1 glāze ķirštomāti! Izvēlies tādus dārzeņus, kas pieejami tev! 
  • 2 ēdamkarotes dažādi sakapāti zaļumi, piem., lociņi, oregano, timiāns, mikrozaļumi 

Pagatavošana :

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus siltu. 
  2. Olas sakul ar dakšu. Pievieno pienu un sieru, sāli, piparus un zaļumus.
  3. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep visus sagrieztos dārzeņus ar šķipsniņu sāls. Cep apmēram 10 min, līdz dārzeņi gatavi (bet ne pārcepti un pārāk mīksti).
  4. Ietauko cepešpannu, vai ieklāj tajā cepamo papīru. Ieliec dārzeņus, un pārlej ar olu masu. Vari uzkaisīt arī mazliet siera.
  5. Cep 20-25 minūtes.

OTRĀS BROKASTIS : ZEMEŅU – KEFĪRA KOKTEILIS

Sastāvdaļas (2 personām) :

  • 1 nogatavojies banāns, sagriezts gabalos
  • 250 g saldētas vai svaigas zemenes
  • 3 dateles, sagrieztas gabalos
  • 300 ml kefīra
  • 100 ml ūdens
  • šķipsniņa malts ingvers
  • 30 g Indijas rieksti

Pagatavošana :

  1. Visas sastāvdaļas sablendē blenderī.

PUSDIENAS : PUĶKĀPOSTU UN PUPIŅU BIEZZUPA

Sastāvdaļas (4 personām) :

  • 1 mazs baltais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 1 puķkāposts, sagriezts gabalos (izmantoju visu puķkāpostu, arī kātu)
  • 2 kartupeļi, sagriezti gabaliņos
  • 1 iepakojums / 400 g baltās konservētās cannellini pupiņas
  • 30 g Čedaras vai Parmas siers
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • sāls pēc garšas
  • 1/4 tēj.k. malts kumīns

Pagatavošana :

  1. Katlā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu ar ķiploku un sāli 2 min.
  2. Pievieno puķkāpostu, kartupeli un verdošu buljonu. Vāri 10 min.
  3. Visu liec blenderī kopā ar pupiņām, sieru un kumīnu. Sablendē.
  4. Es pasniedzu zupu ar no vakardienas pāri palikušo vārīto kvinoju. Droši var papildināt ar citiem ātri pagatavojamiem graudaugiem, piemēram, kuskusu. 

LAUNAGS : TORTILJU PICAS

Sastāvdaļas :

  • 2 lielās vai 4 mazās tortiljas
  • 1/2 no liela saldā kartupeļa
  • 4 ēdamkarotes tomātu mērces / kečupa 
  • 6-8 ēdamkarotes rīvēts Parmas vai cits siers

Pagatavošana :

  1. Saldo kartupeli sagriez kubiņos, apcep uz pannas, pievieno ap 1/3 glāzi ūdens, un tomātu mērci. Sautē, kamēr mīksts, un saspaidi ar dakšu (vai sablendē). Var izmantot arī saldo kartupeli, kas, piemēram, cepts vakardienas vakariņās.
  2. Visu smērē uz tortiljām, pārber ar sieru, un cep krāsnī 10 min 180 grādos. 

VAKARIŅAS : ŠĶELTO ZIRŅU SAUTĒJUMS

Pirms gatavošanas zirņus iemērc ūdenī vismaz uz 6h, jo tad ēdiena pagatavošanas process būs daudz ātrāks!

Sastāvdaļas :

  • 1/2 baltais sīpols, sakapāts
  • 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • 1 selerijas kāts, sīki sakapāts
  • 200 g šķeltie zirņi
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 1 saldais kartupelis, sagriezts mazos kubiņos
  • 1/4 tējkarote malts kumīns
  • 1 bundža kokospiens
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu, ķiploku un seleriju kopā ar sāli uz vidējas uguns 5 min.
  2. Pievieno zirņus, apcep 2 min.
  3. Pielej buljonu. Zirņus sautē 10 minūtes.
  4. Pievieno saldo kartupeli un kumīnu. Visu sautē vēl 10 minūtes. 
  5. Pievieno kokospienu. Visu sautē vēl 5 minūtes.
  6. Pagaršo, vai zirņi un kartupelis ir gatavs, un vai nepieciešams vēl pievienot sāli. Ja nepieciešams, pasautē vēl 5 minūtes, bet ja viss ir gavats – atliek tikai ēst :).
  7. Ja vēlies, pievieno katrai porcijai rīvētu Parmas sieru

Komentē