Ēdienkarte vēl viena dienai 4 cilvēku ģimenei!
BROKASTIS : “OLU MAIZĪTES”
Sastāvdaļas :
- 4 saldskābmaizes šķēles
- 2 olas
- 100 ml piens (augu vai govs)
- pāris šķipsniņas brūnais cukurs
- pāris šķipsniņas kanēlis
- svaigas ogas
Pagatavošana :
- Olas sakul ar dakšu un pievieno pienu.
- Olu un piena masā izmērcē maizes šķēles.
- Katru šķēli no abām pusēm pārkaisi ar šķipsniņu brūnā cukura un kanēli.
- Cep pannā no abām pusēm 4 – 5 min. Pa virsu uzsmērējam zemesriekstu sviestu.
PUSDIENAS : ŅOKI AR SPINĀTIEM UN ZAĻAJIEM ZIRNĪŠIEM
Sastāvdaļas :
- 500 g jeb 1 iepakojums ņoki (kartupeļu klimpas)
- 400 g jeb 1 iepakojums saldēti vai svaigi zaļie zirnīši
- 2 saujas spināti
- 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
- sāls pēc garšas
- 100 ml saldais krējums vai kokospiens
Pagatavošana :
- Uzvāri ņokus, nokās.
- Pannā sakarsē olīveļļu, pievieno zaļos zirnīšus, ķiploku un visu pasildi 3 min.
- Zirnīšiem pievieno ņokus, spinātus, saldo krējumu vai kokospienu un sāli pēc garšas. Pasildi visu 1 min un pasniedz.
- Ja vēlies, pasniedzot pārkaisi ar sieru.
LAUNAGS : BANĀNMAIZE
Sastāvdaļas :
- 3 nogatavojušies banāni
- 75 ml augu eļļas (piem., vīnogu kauliņu eļļa) – var izmantot arī izkausētu sviestu
- 80 g brūnais cukurs
- 100 g kviešu milti
- 100 g auzu milti
- 3 tējkarotes cepamais pulveris
- 3 tējkarotes kanēlis
- 50 g žāvēti augļi, sagriezti gabaliņos
Pagatavošana :
- Sasildi krāsni 180 grādus siltu.
- Banānus saspaidi ar dakšu. Pievieno cukuru un eļļu.
- Sajauc abu veidu miltus kopā ar cepamo pulveri un kanēli.
- Sajauc visu kopā, un pievieno žāvētos augļus.
- Maizes cepamformā ieklāj cepamo papīru, ieliec mīklu, un cep 40 minūtes.
- Maizei pēc cepšanas ļauj nostāveties, lai tā neizjūk!
VAKARIŅAS : DĀRZEŅU SAUTĒJUMS AR VALRIEKSTIEM
Sastāvdaļas :
- 250 g rīsi
- 1 sarkanais sīpols, sakapāts
- 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
- 1 saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
- 2 burkāni, sagriezti kubiņos
- 1 iepakojums sasmalcināti tomāti savā sulā
- 1 iepakojums sasmalcināti tomāti gabaliņos savā sulā
- 200 g valrieksti, smalki sakapāti
- 1 tējkarote malts sarkanais paprikas pulveris (pēc gaumes – asais vai neasais)
- 75 g tortiljas čipsi
- pētersīļi, sakapāti
- sāls pēc garšas
Pagatavošana :
- Pannā sakarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns 5 min apcep sīpolu un ķiploku, pievienojot šķipsniņu sāls.
- Uzliec vārīties rīsus.
- Pievieno pannā saldo kartupeli un burkānus, apcep visu vēl 5 minūtes.
- Pievieno visus tomātus, un sakapātus riekstus. Visu sautē 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno 300 ml ūdens un 1 tējkaroti paprikas pulvera. Turpini sautēt vēl 10 minūtes. Pievieno sāli pēc garšas.
- Sautējumu pasniedz ar rīsiem, sakapātiem pētersīļiem un čipsiem.