Dienas ēdienkarte ģimenei : 2. diena

Dienas ēdienkarte ģimenei : 2. diena

Ēdienkarte vēl viena dienai 4 cilvēku ģimenei!

BROKASTIS : “OLU MAIZĪTES”

Sastāvdaļas :

  • 4 saldskābmaizes šķēles
  • 2 olas
  • 100 ml piens (augu vai govs)
  • pāris šķipsniņas brūnais cukurs
  • pāris šķipsniņas kanēlis
  • svaigas ogas

Pagatavošana :

  1. Olas sakul ar dakšu un pievieno pienu.
  2. Olu un piena masā izmērcē maizes šķēles.
  3. Katru šķēli no abām pusēm pārkaisi ar šķipsniņu brūnā cukura un kanēli.
  4. Cep pannā no abām pusēm 4 – 5 min. Pa virsu uzsmērējam zemesriekstu sviestu.

PUSDIENAS : ŅOKI AR SPINĀTIEM UN ZAĻAJIEM ZIRNĪŠIEM

Sastāvdaļas :

  • 500 g jeb 1 iepakojums ņoki (kartupeļu klimpas)
  • 400 g jeb 1 iepakojums saldēti vai svaigi zaļie zirnīši
  • 2 saujas spināti
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
  • sāls pēc garšas
  • 100 ml saldais krējums vai kokospiens

Pagatavošana :

  1. Uzvāri ņokus, nokās.
  2. Pannā sakarsē olīveļļu, pievieno zaļos zirnīšus, ķiploku un visu pasildi 3 min.
  3. Zirnīšiem pievieno ņokus, spinātus, saldo krējumu vai kokospienu un sāli pēc garšas. Pasildi visu 1 min un pasniedz.
  4. Ja vēlies, pasniedzot pārkaisi ar sieru.

LAUNAGS : BANĀNMAIZE

Processed with VSCO with q8 preset

Sastāvdaļas :

  • 3 nogatavojušies banāni
  • 75 ml augu eļļas (piem., vīnogu kauliņu eļļa) – var izmantot arī izkausētu sviestu
  • 80 g brūnais cukurs
  • 100 g kviešu milti
  • 100 g auzu milti
  • 3 tējkarotes cepamais pulveris
  • 3 tējkarotes kanēlis
  • 50 g žāvēti augļi, sagriezti gabaliņos

Pagatavošana :

  1. Sasildi krāsni 180 grādus siltu.
  2. Banānus saspaidi ar dakšu. Pievieno cukuru un eļļu. 
  3. Sajauc abu veidu miltus kopā ar cepamo pulveri un kanēli.
  4. Sajauc visu kopā, un pievieno žāvētos augļus.
  5. Maizes cepamformā ieklāj cepamo papīru, ieliec mīklu, un cep 40 minūtes.
  6. Maizei pēc cepšanas ļauj nostāveties, lai tā neizjūk! 

VAKARIŅAS : DĀRZEŅU SAUTĒJUMS AR VALRIEKSTIEM

Processed with VSCO with c9 preset

Sastāvdaļas :

  • 250 g rīsi
  • 1 sarkanais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 1 saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
  • 2 burkāni, sagriezti kubiņos
  • 1 iepakojums sasmalcināti tomāti savā sulā
  • 1 iepakojums sasmalcināti tomāti gabaliņos savā sulā
  • 200 g valrieksti, smalki sakapāti
  • 1 tējkarote malts sarkanais paprikas pulveris (pēc gaumes – asais vai neasais)
  • 75 g tortiljas čipsi
  • pētersīļi, sakapāti
  • sāls pēc garšas 

Pagatavošana :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns 5 min apcep sīpolu un ķiploku, pievienojot šķipsniņu sāls.
  2. Uzliec vārīties rīsus.
  3. Pievieno pannā saldo kartupeli un burkānus, apcep visu vēl 5 minūtes.
  4. Pievieno visus tomātus, un sakapātus riekstus. Visu sautē 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno 300 ml ūdens un 1 tējkaroti paprikas pulvera. Turpini sautēt vēl 10 minūtes. Pievieno sāli pēc garšas.
  5. Sautējumu pasniedz ar rīsiem, sakapātiem pētersīļiem un čipsiem.

Komentē