Vienkārša un maiga krēmzupa vieglām pusdienām vai vakariņām.
SASTĀVDAĻAS :
- 1 ziedkāposts, sadalīts rozetītēs
- 2 kartupeļi, sagriezti kubiņos
- 1/2 baltais sīpols, sakapāts
- 800 ml dārzeņu buljons
- 100 ml kokosriekstu piens
- 1/4 tējkarote malta kurkuma
- 1/4 tējkarote malts koriandrs
- šķipsniņa malts muskatrieksts
- 250 g vārīti turku zirņi (vai konservēti, noskaloti un nosusināti)
PAGATAVOŠANA :
- Sasildi krāsni 200 grādus siltu.
- Katlā sakarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns apcep sīpolu 5 min. Pievieno sāli.
- Katlā pievieno ziedkāpostu un kartupeļus, pielej verdošu buljonu. Visu uzvāri 10 – 15min, līdz dārzeņi mīksti.
- Pievieno garšvielas, kokosriekstu pienu un visu sablendē.
- Kamēr zupa tiek gatavota, krāsnī apgrauzdē turku zirņus. Izklāj uz cepamā papīra, un liec krāsnī uz 10 – 12 minūtēm. Pirms cepšanas turku zirņiem pievieno sāli pēc garšas, un, ja vēlies, arī šķipsniņu koriandra, maltus kajēnas piparus vai citas garšvielas pēc gaumes.
Sākuma izskatijās pēc popkorna!
mmm Ļoti interesanti paldies