Ziedkāpostu krēmzupa ar grauzdētiem turku zirņiem

Ziedkāpostu krēmzupa ar grauzdētiem turku zirņiem

Vienkārša un maiga krēmzupa vieglām pusdienām vai vakariņām.

SASTĀVDAĻAS :

  • 1 ziedkāposts, sadalīts rozetītēs
  • 2 kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 1/2 baltais sīpols, sakapāts
  • 800 ml dārzeņu buljons
  • 100 ml kokosriekstu piens
  • 1/4 tējkarote malta kurkuma
  • 1/4 tējkarote malts koriandrs
  • šķipsniņa malts muskatrieksts
  • 250 g vārīti turku zirņi (vai konservēti, noskaloti un nosusināti)

PAGATAVOŠANA :

  1. Sasildi krāsni 200 grādus siltu.
  2. Katlā sakarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns apcep sīpolu 5 min. Pievieno sāli.
  3. Katlā pievieno ziedkāpostu un kartupeļus, pielej verdošu buljonu. Visu uzvāri 10 – 15min, līdz dārzeņi mīksti.
  4. Pievieno garšvielas, kokosriekstu pienu un visu sablendē.
  5. Kamēr zupa tiek gatavota, krāsnī apgrauzdē turku zirņus. Izklāj uz cepamā papīra, un liec krāsnī uz 10 – 12 minūtēm. Pirms cepšanas turku zirņiem pievieno sāli pēc garšas, un, ja vēlies, arī šķipsniņu koriandra, maltus kajēnas piparus vai citas garšvielas pēc gaumes.

2 komentāru

Komentē