Vienkārša un maiga krēmzupa vieglām pusdienām vai vakariņām.
SASTĀVDAĻAS :
- 1 ziedkāposts, sadalīts rozetītēs
- 2 kartupeļi, sagriezti kubiņos
- 1/2 baltais sīpols, sakapāts
- 800 ml dārzeņu buljons
- 100 ml kokosriekstu piens
- 1/4 tējkarote malta kurkuma
- 1/4 tējkarote malts koriandrs
- šķipsniņa malts muskatrieksts
- 250 g vārīti turku zirņi (vai konservēti, noskaloti un nosusināti)
PAGATAVOŠANA :
- Sasildi krāsni 200 grādus siltu.
- Katlā sakarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns apcep sīpolu 5 min. Pievieno sāli.
- Katlā pievieno ziedkāpostu un kartupeļus, pielej verdošu buljonu. Visu uzvāri 10 – 15min, līdz dārzeņi mīksti.
- Pievieno garšvielas, kokosriekstu pienu un visu sablendē.
- Kamēr zupa tiek gatavota, krāsnī apgrauzdē turku zirņus. Izklāj uz cepamā papīra, un liec krāsnī uz 10 – 12 minūtēm. Pirms cepšanas turku zirņiem pievieno sāli pēc garšas, un, ja vēlies, arī šķipsniņu koriandra, maltus kajēnas piparus vai citas garšvielas pēc gaumes.
Sākuma izskatijās pēc popkorna!
mmm Ļoti interesanti paldies
patikami lasit, paldies!