Brusketas ar tomātiem, turku zirņiem un tunci

Brusketas ar tomātiem, turku zirņiem un tunci

Šovasar esmu pagatavojusi desmitiem dažādas brusketas jeb viegli apgrauzdētas ciabattas maizītes, uz kurām principā var likt virsū jebko. Ja vēlies, vari pievienot rukolu, maizi apgrauzdēt kubiņos, un visu kopā ēst kā salātus :).

SASTĀVDAĻAS :

  • 1 ciabatta, sagriezta šķēles
  • 1/2 sarkanais sīpols, sakapāts
  • 200 g tomāti, sasmalcināti
  • 100 g konservēti turku zirņi, noskaloti
  • 40 g fetas siers, sadrupināts
  • 140 g konservēts tuncis savā sulā
  • tomātu vai bazilika pestosvaigs baziliks
  • citrons
  • krēmveida balzamiko
  • sāls, pipari

PAGATAVOŠANA :

  1. Ciabattas šķēles apgrauzdē cepeškrāsnī.
  2. Sarkano sīpolu sajauc ar tomātiem, turku zirņem, fetas sieru, tunci un baziliku. Pievieno sāli pēc garšas.
  3. Uz maizes šķēlēm smērē pesto. Pa virsu liec sagatavotos “salātus”.
  4. Pasniedz apslakot ar citrona sulu, balzamiko un svaigiem melnajiem pipariem.

Komentē