Kāpostu karijs ar turku zirņiem un rīsiem

Kāpostu karijs ar turku zirņiem un rīsiem

Biju domājusi, ka bērni šo ēdienu varētu arī izbrāķēt, tomēr tas kļuva par tik veiksmīgu eksperimentu, ko, spriežot pēc ēdāju pieprasījuma, man nāksies atkārtot. Šis ēdiens ir kaut kas starp kariju un sautējumu. Ja vēlies, gatavo bez karija pastas – tad tas tiešām būs vienkārši sautējums :)! Dažādībai receptei var pievienot arī konservētus tomātus.

SASTĀVDAĻAS (4 personām) :

  • 1/4 liela baltā sīpola, sakapāts
  • 1 jaunais kāposts
  • 150 g rīsi*
  • 4 ēdamkarotes sojas mērce
  • 800 ml dārzeņu buljons
  • 250 g konservēti (un nosusināti) vai vārīti turku zirņi
  • 70 g spināti
  • 250 ml kokospiens
  • 1 – 2 ēdamkarotes sarkanā karija pasta**

*izmantoju apaļgraudu rīsus, kuru gatavošanas ilgums ir 25 – 30 minūtes, bet vari izmantot arī citus
**karija pastas vietā var izmantot arī karija pulveri (to pevieno ēdienam mazākās devās)

Processed with VSCO with q8 preset

PAGATAVOŠANA :

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns apcep sīpolu kopā ar šķipsniņu sāls 3 – 5 minūtes.
  2. Pievieno sakapātu kāpostu un 250 ml (glāzi) dārzeņu buljona. Visu samaisi un sautē 10 minūtes.
  3. Pievieno rīsus, atlikušo buljonu un viu sautē apm. 30 minūtes, vai līdz rīsi ir gandrīz gatavi.
  4. Visbeidzot pievieno sautējumam turku zirņus un spinātus, samaisi.
  5. Kokosriekstu pienu sajauc ar karija pastu un pievieno katliņā. Visu samaisi, un pasautē vēl 5 minūtes.

Komentē