Ķirbju karijs

Ķirbju karijs

Cik var ēst tās ķirbju krēmzupas – labāk izmēģiniet pievienot to karijam :). Te būs mana recepte!

SASTĀVDAĻAS (2 personām). :

  • 1/4 (30 g) sarkanais sīpols, sakapāts
  • 200 g ķirbis, sagriezts kubiņos
  • 50 g Indijas rieksti
  • 100 g sarkanās lēcas
  • 400 ml dārzeņu buljons
  • 250 ml kokosriekstu piens
  • 25 g sarkanā karija pasta (daudzumu var variēt pēc tā, cik pikans ēdiens garšo, un cik stipra ir pasta. Man garšo diezgan pikants, bet droši var pastu iesākumā likt arī mazāk, un papildināt pēc gaumes :)).
  • 50 g kale kāposta lapas vai spināti
  • koriandrs un laims pasniegšanai

PAGATVOŠANA :

  1. Pannā sakrasē kokosriekstu eļļu vai olīveļļu. Apcep tajā sarkano sīpolu ar šķipsniņu sāls – 5 minūtes uz vidējas uguns.
  2. Pievieno lēcas, ķirbi, Indijas riekstus un karija pastu. Samaisi uz pannas.
  3. Pievieno pusi buljonu un kokosriekstu pienu. Visu samaisi un sautē uz vidējas uguns 15 minūtes. Ik pa laikam pannas saturu apmaisi. Ja nepieciešams, pievieno papildus ūdeni vai kokosriekstu pienu.
  4. Pēc 15 minūtēm pievieno kale kāpostu vai spinātus, un visu pasautē vēl 3 – 5 minūtes.
  5. Pasniedz kariju ar svaigi sakapātu koriandru un laima sulu.

Komentē