Jaunumi grāmatu plauktā : rudens 2017

Jaunumi grāmatu plauktā : rudens 2017

Rudens manā apziņā šķiet gadalaiks, kas grāmatām piestāv jo īpaši. Reizi sezonā cenšos blogā padalīties ar jaunumiem mūsu bērnu grāmatu plauktos, un šoreiz īsi pastāstīšu par jaunākajiem tā papildinājumiem. Daļa grāmatu aktuāla jaunākajam dēlam, daļa vecākajam, un vēl vienu garšīgu grāmatu pievienoju vecāku virtuves plauktiņam.

Iepriekšējā grāmatu apskatā visas grāmatas bija angļu valodā, šoreiz būs pretēji – visas latviski. Vasaras grāmatu apskatu vari lasīt te : https://viensplusviens.lv/2017/09/jaunumi-gramatu-plaukta-vasara-2017/.

KRISTĪNE JACINO “KUR RODAS PIENS?”
KRISTĪNE JACINO “KUR RODAS MILTI?”

 

Tikko kā iznākusi jaunākā Kristīnes Jacino grāmata no “Kur rodas?” stāstu sērijas. Šoreiz par abām – grāmatas stāsta par produkta izcelsmi un to, kā tie nonāk līdz mūsu galdam. Grāmata “Kur rodas milti?” stāsta par to, kā izaug graudi, un kā tie pārtop par miltiem, savukārt grāmatā “Kur rodas piens” uzzināsi par piena ceļu no gotiņas līdz pat precīzai piena pārstrādei, lai tas būtu pildāms paciņās. Abās gramatās publicētas arī vienkāršas receptes, ko no attiecīgajiem produktiem var gatavot kopā ar bērniem, vai, ja bērns ir jau lielāks – viņš var gatavot patstāvīgi. Receptes ir uzzīmētas, viegli saprotamas pat mazākajiem. Everts abas grāmatas lasa ar lielu interesi, un vairākkārt ir uzstājis, lai gatavojam pankūkas vai kartupeļu biezeni (šīs receptes ir grāmatās). Grāmatas pieejamas latviešu, krievu un angļu valodās. Mūsu mājās abas grāmatas ir gan latviski, gan angliski, un lasām tās uz maiņām. Tas nav bijis apzināti, un nekādā gadījumā ne ar piespiešanos, bet no šīm grāmatām Everts ir apguvis vairākus vārdus angļu valodā – milk, cow, pancakes utt.

Grāmatas meklē : http://www.kurrodas.lv/

ZIEMASSVĒTKU ŽURNĀLS BĒRNIEM

Šī gan nav grāmata, šis ir aktivitāšu žurnāls bērniem un vecākiem. Žurnālā ir 56 lapas, kurās atradīsi idejas svētkiem, spēles, aktivitātes, uzdevumus un rokdarbus, adventes kalendāru, kartītes. Daudz ideju, kā darboties kopā svētku laikā, sākot ar masku gatavošanu un beidzot ar mandalām pieaugušajiem. Žurnālā atradīsi arī mūsu recepti ķirbju un piparkūku braunijam, kā arī mazu stāstu par to, kā svinam Ziemassvētkus.

Žurnāls pieejams : https://secretforest.lv/

KUSTĪGĀS BILDĪTES LAUKU SĒTĀ
KUSTĪGĀS BILDĪTES MĀJĀS

Šīs abas ir tematiskās grāmatiņas mazākajiem. Edvīnam dikti patīk, jo katrā lapā ir kaut kas bīdāms un grozāms, Ar gāmatas palīdzību var apgūt jaunus vārdiņus – vienā grāmatā tie ir dzīvnieki, otrā – dažādi priekšmeti un telpas mājās. Jāpiebilst gan, ka šīs grāmatiņas vienmēr tiek aktīvi “nolasītas”, jo tiek grozītas un šķirstītas ļoti intensīvi.

Grāmatas pieejamas : “Zvaigzne ABC” grāmatnīcās un http://www.zvaigzne.lv/

KAS TIE TĀDI? VAU, VAU!

Maza, ērti līdzi paņemama grāmatiņa mazākajiem. Grāmata ir par mazo sunīti, un viņa mīļākajām nodarbēm, un tā kā mūsu Edvīnam sunīši ļoti patīk, arī šī grāmata tiek šķirstīta bieži.

Grāmata pieejama : “Zvaigzne ABC” grāmatnīcās un http://www.zvaigzne.lv/

LAUKU SĒTĀ

Vēl viena grāmata par dzīvnieciņiem, jo nu jā.. nevar noliegt, ka tā Edvīnam ir diezgan aktuāla tēma. Mācīties, kā dzīvnieciņi runā, ko ēd, kur dzīvo utt. Šī grāmata ir ar atveramajiem lodziņiem, kas lasīšanu bērnam padara interaktīvu un interesantu.

Grāmata pieejama : http://madris.lv/ un Jāņa Rozes grāmatnīcās.

MEŽĀ

Šī ir čaukstāmgrāmatiņa, kas nozīmē, ka lapas ir nevis no papīra, bet auduma, kuram iekšā ir čaboši materiāli. Grāmatā attēloti dažādi meža dzīvnieciņi, to var aiztaisīt ar klipsi, un pakarināt uz āķīša. Maza, feina grāmatiņa.

Grāmata pieejama : “Zvaigzne ABC” grāmatnīcās un http://www.zvaigzne.lv/

GLAUDĀMGRĀMATIŅA LAUKOS

Šoreiz tiešām grāmatu apskatā vairākas grāmatas par dzīvnieku tēmu, arī šī. Tajā skaidri attēloti (ar fotogrāfijām) lauku sētas iemītnieki, un katram no tiem pievienots arī kāds materiāls (spalvas, pūkas u.tml.). ko mazais var aptaustīt, un sajust dažādas struktūras.

Grāmata pieejama : “Zvaigzne ABC” grāmatnīcās un http://www.zvaigzne.lv/

LIZETE PUGA “VESELĪGI NAŠĶI BĒRNIEM”

Un nobeigumā arī grāmata vecākiem! Manas draudzenes, sertificētas uztura speciālistes un divu bērnu mammas Lizetes Pugas lolojums – “Veselīgi našķi bērniem”. Grāmatā atradīsi informāciju par populārākajiem našķiem, kam pievērst uzmanību tos iegādājoties, bet pats galvenais – receptes tādiem ēdieniem, kā biešu vafeles, cukini – kakao siera kūka, biezpiena sieriņi u.c. Es vienmēr priecājos ciemoties pie Lizetes, jo viņa gatavo ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi! Tas viss arī šajā grāmatā! Iesaku no sirds :)!

Grāmata pieejama : jumava.lv, apgāds “Jumava” grāmatnīcās, “Globuss”, “Manilla” u.c.

P.S. Un vēl gribēju ieteikt ielūkoties https://dzene.com – te var atrast bagātīgu domāšanas attīstīšanas uzdevumu krājumu dažādu vecumu bērniem! Izprintē un darbojies!

2 komentāru

Komentē