Banānmaize

Banānmaize

Šķiet, ka banānmaize pēdējā laikā kļuvusi īpaši populāra. Receptes ir pieejamas ļoti daudz un dažādas. Nebiju domājusi dalīties ar šo, bet, tā kā lūgumi bija, tad, lai iet!

Šo banānmaizi cepām Mazo pavāru skoliņas nodarbībā. Nodarbības notiek galerija “Miele” telpās. Tā tapa no veikalā “Dabas Dobe” pieejamajiem bioloģiskajiem produktiem.

SASTĀVDAĻAS

  • 125 g pilngraudu speltas kviešu milti
  • 125 g kviešu milti
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 3 ļoti gatavi banāni
  • 1  sarkanais apelsīna
  • 125 g sviesta istabas temperatūrā
  • 2 lielas olas
  • ½ tējkarote malta kanēļa
  • 2 ēdamkarotes agaves / dateļu / kļavu sīrupa vai brūnā cukura
  • 50 g valrieksti vai citi rieksti

PAGATAVOŠANA

Ja gatavo kopā ar bērniem, pēc iespējas vairāk ļauj darīt viņiem, piemēram, saspaidīt banānus, samīcīt sviestu, sakult olas, nosvērt miltus utt.

  1. Sasildi krāsni 180 grādus siltu.
  2. Banānus nomizo un  saspaidi ar dakšiņu.
  3. No apelsīna ar rokām izspied sulu.
  4. Citā bļodā ar karoti samīci sviestu.
  5. Vēl vienā bļodā sakul olas ar dakšiņu.
  6. Banānu sajauc ar apelsīnu sulu, sviestu, olām un agaves (vai citu) sīrupu.
  7. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un kanēli.
  8. Riekstus sakapā.
  9. Banānu masā iesijā miltus. Visu sajauc kopā. Pievieno riekstus.
  10. Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā un cep 40 minūtes, vai kamēr gatava.

 

1 komentārs

  1. Paldies par tik labu recepti, vajadzēs izmēģināt :)

    Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jautājumi un atbildes : aprīlis 2018 | Viens + Viens - […] akurāt gribas kaut ko uzcept, iesaku  to pašu banānmaizi (recepte ir blogā : https://viensplusviens.lv/2018/03/bananmaize/ ) ,ko var pagatavot diezgan…

Komentē