Darba dienu vakariņas 2019 / 25

Darba dienu vakariņas 2019 / 25

Atvainojos par nelielu recepšu pauzi. Podkāsta “Pa kluso” palaišana tautās un mazā izbrauciena uz Vāciju darīja savu. Bet te nu beidzot būs jaunās receptes!

SARKANO KĀPOSTU RISOTTO

Varbūt sākotnēji var šķist neparsti tādam ēdienam kā risotto pievienot kāpostu, bet man gribētos teikt, ka tas ir pamēģināšanas vērts. Bērniem ļoti patika tas, ka risotto kļuva lillā, tādēļ ēdiens viņus “paņēma” gan vizuāli, gan šķita garšīgs.

SASTĀVDAĻAS :

  • 1/2 sarkanā kāposta, sakapāts
  • 1 baltais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 200 g apaļgraudu risotto (arborio) rīsi
  • 1,8 l dārzeņu buljona (ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni)
  • 30 g Parmas siera, sarīvēts
  • 50 ml saldā krējuma
  • sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. Pievieno sīpolu un ķiploku, uz vidējas uguns apcep 5 – 7 minūtes. Pievieno sāli pēc garšas.
  2. Pievieno kāpostu un rīsus, samaisi un nedaudz apcep (2 minūtes).
  3. Pielej kausiņu buljona, samaisi, un ļauj tam uzsūkties rīsos. Pievieno vēl 2 kausiņus buljona, un ļauj tam uzsūkties rīsos. Tā turpini līdz buljons iztērēs un / vai rīsi un kāposts gatavi.
  4. Nogriez uguni, pievieno sieru un saldo krējumu, samaisi un pasniedz.

(VEGĀNISKA) SALDO KARTUPEĻU UN TURKU ZIRŅU ZUPA

Sastāvdaļas :

  • 1 baltais sīpols, sakapāts
  • 1 selerijas kāts, sakapāts
  • 1 liels (800 – 1000 g) saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
  • 200 g vārīti vai konservēti turku zirņi
  • 1,2 l dāreņu buljona
  • 1 x iepakojums (390g) sasmalcināti tomāti
  • sāls pēc garšas
  • 1 ēdamkarote sarkanā paprikas pulvera

Pagatavošana :

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu un selerijas kātu 7 – 10 minūtes uz vidējas uguns. Pievieno sāli pēc garšas.
  2. Pievieno kartupeļus un paprikas pulveri, apcep 1 – 2 minūtes.
  3. Pievieno tomātus un dārzeņu buljonu. Visu vāri 15 – 20 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.
  4. Pievieno turku zirņus, samaisi, uzsildi un pasniedz ar zaļumiem.

KUSKUSS GRANĀTĀBOLU, BIETĒM, TURKU ZIRŅIEM UN FETAS SIERU

Šī recepte diemžēl bez foto, bet pagatavošana arī pat īsti nav receptes vērta :). Tomēr padalīšos.

SASTĀVDAĻAS :

  • 250 g kuskusa
  • 400 ml ūdens
  • 200 g vārīti vai konservēti turku zirņi
  • 2 lielas vai 4 mazas bietes, sagrieztas daiviņās
  • 100 g fetas siera, sadrupināts
  • 1 granātābols, sēkliņas izlobītas
  • sāls pēc garšas
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 2 + 1 ēdamkarote sojas smērces
  • 1/4 tējkarote malta kumīna

PAGATAVOŠANA :

  1. Kuskusu liec bļodā, aplej ar verdošu ūdeni. Pa virsu uzliec šķīvi un ļauj kuskusam uzbriest 5 – 10 minūtes. Pievieno sāli pēc garšas.
  2. Sakarsē krāsni 200 grādus siltu. Bietes apslaki ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus, un cep krāsnī 40 minūtes, vai līdz bietes gatavas.
  3. Turku zirņus apcep uz pannas kopā ar kumīnu un 1 ēdamkaroti sojas mērci.
  4. Kuskusu sajauc ar granātabolu sēkliņām, 2 ēdamkarotēm sojas mērces un etiķi. Bietes pārber ar fetas sieru. Visu pasniedz.

KUKURŪZAS UN SALDO KARTUPEĻU BIEZZUPA (VEGĀNISKA)

Processed with VSCO with q8 preset

RECEPTE : https://viensplusviens.lv/2019/11/veganiska-kukuruzas-biezzupa/

BULGURS AR PASTINAKU

Šo ēdienu gatavo līdzīgi kā risoto (kas ir pirmajā šī ieraksta recepte). Labā ziņa – tas būs gatavs ātrāk, jo bulgurs ir ātrāk pagatavojams graudaugs kā rīsi!

SASTĀVDAĻAS :

  • 1 baltais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 200 g bulgura
  • 1 timiāna zariņš ar lapiņām
  • 1 l dārzeņu buljona (+ ja nepieciešams vēl šķidrums, pievieno ūdeni)
  • 2 pastinaki, sagriezti kubiņos
  • 30 g rīvēta Parmas siera
  • sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu un ķiploku 5 minūtes. Pievieno sāli pēc garšas.
  2. Pievieno bulguru, pastinakus, timiānu, kausiņu buljona, un ļauj tam uzsūkties.
  3. Pievieno 2 kausiņus buljona, apmaisi, un ļauj tam uzsūkties. Tā turpini, līdz viss buljons iztērēts, un bulgurs ir gatavs.
  4. Nogriez uguni, pievieno sieru, un samaisi. Pasniedz.

2 komentāri

  1. Avatar

    Paldies Tev par receptēm! Ar interesi vienmēr gaidu, noder :)
    Un jā, podkāsts … ieintriģēji. Jau ir kaut kur noklausāms?

    Atbildēt

Atbildēt uz Laura Atcelt atbildi